FAQs.

 • Τι είναι το Getbusy.gr;

  To GetBusy.gr είναι ένα website εκπαιδευτικού χαρακτήρα που απευθύνεται κυρίως σε νέους ηλικίας 17-28 ετών που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε μια σειρά από εκπαιδευτικές ενότητες. Σκοπός του Getbusy.gr είναι να βοηθήσει τους νέους να βρουν εργασία, να βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας ή ακόμα και να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

  Το Getbusy.gr αποτελεί μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Microsoft YouthSpark, μέσω της οποίας η Microsoft θέτει στο επίκεντρο των δράσεων της τους νέους, έχοντας λάβει υπόψη δύο παραμέτρους: τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που παρατηρούνται στις νεανικές ηλικίες και το διαρκώς αυξανόμενο χάσμα ευκαιριών, ανάμεσα σε εκείνους που έχουν τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες να επιτύχουν και σε εκείνους που τις στερούνται. Η πρωτοβουλία έχει λάβει διάκριση στα Εuropean CSR Awards 2013 ενώ έχει ενταχθεί στον Μεγάλο Συνασπισμό για την Ψηφιακή Απασχόληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υλοποιείται από τo Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) τη Microsoft Ελλάς και την PEOPLECERT.

  Χορηγοί της πρωτοβουλίας είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, το DEREE-The American College of Greece (ACG), το Athens Information Technology καθώς και οι εταιρείες ManpowerGroup, Intelen, Flya Consulting, Close the Loop, HR Passport, ISON Psychometrica. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το neolaia.gr, startup.gr, emea.gr, deasy.gr, look4studies.com και το appgaraz.gr.

  Ποιος είναι ο σκοπός του Getbusy.gr;

  Σκοπός του Getbusy.gr είναι μέσα από το εκπαιδευτικό περιεχόμενο που παρέχει να βοηθήσει τους νέους να ανακαλύψουν τις δυνατότητες του, να διευρύνει τους ορίζοντες τους και να τους βοηθήσει στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

  Ποια εκπαιδευτικά αντικείμενα καλύπτει το Getbusy.gr;

  To εκπαιδευτικό περιεχόμενο του Getbusy.gr χωρίζεται στις τέσσερεις (4) παρακάτω κατηγορίες:

  Δεξιότητες Πληροφορικής ECDL: Η ενότητα αυτή καλύπτει τις ενότητες Βασικές Έννοιες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), Χρήση Υπολογιστή και Διαχείριση Αρχείων, Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Χρήση Βάσεων Δεδομένων, Παρουσιάσεις, Πλοήγηση στον Ιστό και Επικοινωνία, Image Editing, Web Editing, IT Security και Project Planning, Διαδικτυακή Παραγωγή και Συνεργασία.

  Επαγγελματική Ανάπτυξη: Εδώ θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να προετοιμαστείς αποτελεσματικά για την αγορά εργασίας, συμβουλές για τη σωστή Σύνταξη Βιογραφικού, τους τρόπους και τις πηγές Αναζήτησης Εργασίας, την ορθή Προετοιμασία για Συνέντευξη.

  Eπιχειρηματικότητα: στην ενότητα αυτή θα μάθεις τα βασικά για τα Μοντέλα Καινοτομίας, την αποτελεσματικότερη Σύνταξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου, τον Κύκλο ζωής μιας start-up, πώς γίνεται το Fund raising και ποιες είναι οι διαδικασίες εύρεσης κεφαλαίων, ενώ παράλληλα μπορείς να βρεις μία σειρά από case studies πετυχημένων start-ups και εταιρειών.

  Νέες Τεχνολογίες και Βιωσιμότητα η ενότητα αυτή θα σε εισάγει στις Βασικές Αρχές της Πράσινης Επιχειρηματικότητας, τις Εκπομπές Διοξειδίου του Άνθρακα, το Green ICT και τα Οικολογικά σήματα για Green ICT.

  Aπό πότε υλοποιείται και ποιοι είναι οι συντελεστές του;

  To Getbusy.gr αποτελεί τη μετεξέλιξη του προγράμματος «Aπεριόριστες Δυνατότητες» μέσα από το οποίο άτομα από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν, εντελώς δωρεάν, σύμφωνα με το πρόγραμμα ECDL. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε την περίοδο 2008-2011 σε 7 περιοχές της Ελλάδας (Aθήνα, Τρίπολη, Ηγουμενίτσα, Κοζάνη, Πολίχνη, Ξάνθη και Ομηρούπολη Χίου) με βασικούς συνεργάτες τη Microsoft Hellas, την PEOPLECERT και το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS).

  Η στρατηγική συνεργασία των φορέων αυτών συνεχίστηκε και στο Getbusy.gr το οποίο υλοποιείται από το Νοέμβριο του 2012 και σκοπό έχει να βοηθήσει τους νέους να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους.

  Από τι αποτελείται το Getbusy.gr;

  Το νέο πρόγραμμα βασίζεται σε ένα εκπαιδευτικό portal το οποίο παρέχει πληροφόρηση σε μια ευρεία θεματολογία με σκοπό την ενίσχυση της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης των νέων ηλικίας 17-28 ετών.

  Παράλληλα, με βάση το εκπαιδευτικό περιεχόμενο του website θα διενεργηθεί ένας online διαγωνισμός γνώσεων μέσα από τον οποίο οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν πλούσια δώρα, όπως υποτροφίες για προγράμματα Bachelor’s και Master’s, 300 πιστοποιήσεις του Νέου ECDL Profile, 10.000 άδειες του επίσημου e-learning ECDL για απόκτηση βασικών δεξιοτήτων Πληροφορικής, 10 πιστοποιήσεις επαγγελματικών προγραμμάτων ITIL® και PRINCE2® καθώς και προγράμματα αξιολόγησης και ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων,

  Oι μεγάλοι νικητές του online διαγωνισμού θα προκύψουν από το final event του προγράμματος το οποίο θα λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2014. Στο final event οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν σε case studies από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

  Tι είναι το Microsoft YouthSpark;

  To Σεπτέμβριο του 2012 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer ανακοίνωσε το πρόγραμμα Μicrosoft YouthSpark που στόχο έχει να δημιουργήσει, σε ορίζοντα τριετίας, ευκαιρίες για 300 εκατομμύρια νέους σε περισσότερες από 100 χώρες. Με την πρωτοβουλία αυτή, η οποία συμπεριλαμβάνει καινούριες ή ανανεωμένες δράσεις κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας και όχι μόνο, η Microsoft φιλοδοξεί να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους, προσφέροντάς τους μεγαλύτερες ευκαιρίες σε επίπεδο εκπαίδευσης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Η Μicrosoft, σε παγκόσμιο επίπεδο υλοποιεί το πρόγραμμα YouthSpark σε συνεργασία με στρατηγικούς partners. Στην Ελλάδα, οι στρατηγικοί συνεργάτες είναι το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) και η PEOPLECERT.

 • Ποιος μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα;

  Καθένας μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Τα δώρα όμως του διαγωνισμού απευθύνονται μόνο σε νέους ηλικίας 17-28 ετών.

  Υπάρχει κάποιο κόστος για τη συμμετοχή μου;

  Κανένα απολύτως. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν για όλους.

  Σε τι θα μου χρησιμεύσει η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα;

  Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ενημερώνεσαι και εκπαιδεύεσαι εντελώς δωρεάν σε αντικείμενα τα οποία είναι απαραίτητα για την επαγγελματική σου ανέλιξη. Παράλληλα έχεις τη δυνατότητα να διακριθείς μέσα από μια πρωτοβουλία που τη χορηγούν ηγέτιδες εταιρείες, φορείς και ιδρύματα, όπως η Microsoft, η PEOPLECERT, η HePIS, το DEREE,το ΑLBA, το AIT και η ManpowerGroup.

  Παράλληλα μπορείς να διεκδικήσεις, εντελώς δωρεάν, σημαντικά δώρα όπως πιστοποιήσεις του νέου ECDL Profile, πιστοποιήσεις επαγγελματικών προγραμμάτων ITIL® και PRINCE2®, υποτροφίες για προγράμματα Μaster’s και Bachelor’s καθώς και προγράμματα αξιολόγησης και ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων.

 • Που διενεργείται το online quiz;

  To quiz διενεργείται μέσα από την ιστοσελίδα Getbusy.gr, καθώς και από τη σελίδα του Getbusy στο facebook www.facebook.com/getbusy.gr

  Ποια είναι η διάρκεια του διαγωνισμού;

  Ο διαγωνισμός ξεκινά την 17η Μαρτίου και ολοκληρώνεται την 30η Μαΐου 2014. Το GetBusy Finals του διαγωνισμού θα λάβει χώρα την 14η Ιουνίου 2014.

  Τι κάνω αν κολλήσει το κουΐζ την ώρα που το συμπληρώνω;

  Αν την ώρα που κολλήσει το κουίζ έχεις ολοκληρώσει κάποιο από τα επίπεδα δυσκολίας τότε η βαθμολογία σου αποθηκεύεται για το επίπεδο που έχεις ολοκληρώσει. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή κολλήσει κατά τη διάρκεια που συμπληρώνεις κάποιο από τα επίπεδα, θα χρειαστεί να ξεκινήσεις το quiz από την αρχή.

  Ξέχασα τους κωδικούς μου, τι κάνω;

  Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να κάνεις κλικ στην επιλογή «Ξέχασα τους κωδικούς μου» στην είσοδο του χρήστη στο Getbusy quiz και θα σου στείλουμε στο email που έχεις δηλώσει κατά την εγγραφή σου, τους νέους σου κωδικούς.

  Δεν με αναγνωρίζει το σύστημα;

  Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται να θυμάσαι το email που έδωσες κατά την εγγραφή για να σου στείλουμε τους κωδικούς.

 • Tι είναι το GetBusy Finals και πως μπορώ να φτάσω σε αυτό;

  Το GetBusy Finals είναι ο τελικός διαγωνισμός του προγράμματος. Σε αυτό συμμετέχουν οι 40 υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε διαγωνιστική κατηγορία του online διαγωνισμού του Getusy.gr

 • Ποια είναι τα δώρα του διαγωνισμού και πως μπορώ να τα διεκδικήσω;

  Τα γκετμπιζο-δώρα του διαγωνισμού μπορείς να τα διεκδικήσεις ολοκληρώνοντας το quiz – απαντώντας δηλαδή στις ερωτήσεις και των τριών επιπέδων δυσκολίας, με όσο το δυνατόν υψηλότερο σκορ.

  Οι απαντήσεις των ερωτήσεων κρύβονται μέσα στις εκπαιδευτικές κατηγορίες του Getbusy.gr (Δεξιότητες Πληροφορικής ECDL,Επαγγελματική Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα και –Νέες Τεχνολογίες και Βιωσιμότητα). Ο υποψήφιος που έχει διαβάσει το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών κατηγοριών μπορεί να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του quiz.

  Τα γκετμπιζο-δώρα είναι τα εξής:

  Οι υποψήφιοι με την υψηλότερη βαθμολογία στο Quiz (150 από κάθε διαγωνιστική κατηγορία) θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν και να πιστοποιηθούν σε δεξιότητες πληροφορικής εντελώς δωρεάν, σύμφωνα με το πιστοποιητικό ECDL Profile αδειούχος του οποίου στην Ελλάδα είναι ο Όμιλος PEOPLECERT. Στην περίπτωση ισοβαθμίας θα διενεργηθεί κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων.

  Από τους διακριθέντες που αναφέρονται παραπάνω, οι 80 υποψήφιοι με την υψηλότερη βαθμολογία στο Quiz του Getbusy.gr (40 από κάθε διαγωνιστική κατηγορία), θα συμμετέχουν στο τελικό event (Getbusy Finals) με σκοπό να διεκδικήσουν τα μεγάλα δώρα του διαγωνισμού και συγκεκριμένα:

  Διαγωνιστική Κατηγορία Master’s

  Οι 40 υποψήφιοι της διαγωνιστικής κατηγορίας των Master’s θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν τα εξής:

  1. Δύο (2) πλήρεις υποτροφίες για συμμετοχή σε προγράμματα ΜSc ή ΜΒΑ του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece.
  2. Έξι (6) υποτροφίες 50% για συμμετοχή σε προγράμματα ΜSc ή ΜΒΑ του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece.
  3. Τρεις (3) πλήρεις υποτροφίες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Master of Science in Information Networking (MSIN) του Athens Information Technology.

  Διαγωνιστική Κατηγορία Bachelor's

  Οι 40 υποψήφιοι της διαγωνιστικής κατηγορίας των Βachelor’s θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν τα εξής:

  1. Δύο (2) πλήρεις υποτροφίες για συμμετοχή σε προγράμματα Bachelor’s του DEREE-The American College of Greece.
  2. Τέσσερις (4) υποτροφίες 50% για συμμετοχή σε προγράμματα Bachelor’s του DEREE-The American College of Greece.
  3. Τέσσερις (4) υποτροφίες 25% για συμμετοχή σε προγράμματα Bachelor’s του DEREE-The American College of Greece.

  Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του online διαγωνισμού (17 Μαρτίου-30 Μαΐου) θα δοθούν 10 Ολοκληρωμένα Προγράμματα Αξιολόγησης και Ενδυνάμωσης Επαγγελματικών Δεξιοτήτων από τη ManpowerGroup στους υποψηφίους που έχουν επιτύχει την υψηλότερη βαθμολογία τις ημερομηνίες 27 Μαρτίου, 3 Απριλίου, 10 Απριλίου, 24 Απριλίου και 30 Απριλίου 2014. Οι νικητές των δώρων θα προκύψουν με βάση τις επιλογές που έχουν δηλώσει πριν την έναρξη του Getbusy Finals.

  Τέλος, κατά τη διάρκεια του online διαγωνισμού (17 Μαρτίου-30 Μαΐου) οι συμμετέχοντες που θα επιτύχουν την υψηλότερη βαθμολογία τις ημερομηνίες 10 και 20 Μαΐου θα έχουν την δυνατότητα να εξεταστούν εντελώς δωρεάν στις πιστοποιήσεις ITIL® και PRINCE2®. Συγκεκριμένα θα δοθούν vouchers δωρεάν συμμετοχής στις εξετάσεις ITIL® και PRINCE2® στους 5 υποψήφιους που θα επιτύχουν την υψηλότερη βαθμολογία στον online διαγωνισμό στις 10 Μαΐου και αντίστοιχα στους 5 υποψηφίους που θα επιτύχουν την υψηλότερη βαθμολογία στις 20 Μαΐου.

  Οι νικητές των δώρων θα προκύψουν με βάση τις επιλογές που έχουν δηλώσει πριν την έναρξη του Getbusy Finals.

  Πως θα ενημερωθώ αν είμαι στους φιναλίστ ή αν έχω κερδίσει κάποιο δώρο;

  Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω email από τη HePIS σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώθηκαν κατά την εγραφή τους, καθώς και με ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στη σελίδα του facebook και του twitter, καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

  Μπορώ να διεκδικήσω το δώρο μου μεταχρονολογημένα;

  Οι νικητές των δώρων θα πρέπει να παραλάβουν το δώρο τους εντός τριάντα (30) ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση, αποσβένεται το δικαίωμα τους να ζητήσουν το δώρο τους και το δώρο αποδίδεται στους υποψηφίους που διαθέτουν την αμέσως επόμενη βαθμολογία στην κατάταξη, όπως ρητά αναγράφεται στους όρους συμμετοχής του διαγωνισμού.

 • Πως μπορώ να επικοινωνήσω με το Getbusy.gr

  Mπορείς να υποβάλλεις οποιαδήποτε ερώτηση στο info@hepis.gr
  ή να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω των social media, όπως το facebook και το twitter.

 • Τι θα κάνει η HePIS με τα στοιχεία μου;

  Όπως ρητά αναφέρεται στους όρους συμμετοχής στο Getbusy.gr, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Getbusy.gr και ειδικότερα της συμμετοχής των ενδιαφερομένων σε διαγωνισμούς και κληρώσεις, η HePIS συλλέγει από τους συμμετέχοντες προσωπικά στοιχεία όπως: α) Facebook Profile ID, β) ονοματεπώνυμο, γ) email, δ)ηλικία ε)φύλο. Τα στοιχεία αυτά η HePIS θα τα χρησιμοποιήσει για λόγους επικοινωνίας με τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού και της ιστοσελίδας του προγράμματος getbusy.gr.

  Η ΗePIS διαφυλάσσει τον προσωπικό χαρακτήρα των ανωτέρω στοιχείων και με κανέναν τρόπο και για καμία αιτία δεν τα μεταβιβάζει σε οποιονδήποτε τρίτο (νομικό ή φυσικό πρόσωπο) παρά μόνο όπου αυτό προβλέπεται από το νόμο και μόνο προς τις αρμόδιες αρχές. Η ΗePIS ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τα ως άνω στοιχεία για μελλοντική επικοινωνία. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί εγγράφως στο Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής, Κοραή 3, 10564, Αθήνα και να ασκήσει τα δικαιώματά του όσο αναφορά την πρόσβαση στο αρχείο προσωπικών δεδομένων και τη μεταβολή/διαγραφή των ανωτέρω στοιχείων κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στα άρθρα 11-13 του ν. 2472/97 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 • Πως μπορώ να καλέσω φίλους;

  Μπορείς να προσκαλέσεις φίλους, μέσω email, πατώντας την επιλογή ‘Invite Friends’ στο κάτω μέρος του Quiz. Επιπλέον, μπορείς να κάνεις ‘Invite Friends στο Facebook’, πατώντας send και επιλέγοντας φίλους σου ή τα emails τους, και έτσι να τους στείλεις στη σελίδα του Getbusy.gr ή τη σελίδα του quiz στο Facebook.

  Πως κάνω share το σκορ μου στο FB;

  Όταν ολοκληρώσεις το quiz μαζί με τη βαθμολογία σου εμφανίζεται η επιλογή ‘share my score’ στο Facebook. Πατώντας την επιλογή αυτή η βαθμολογία σου αναρτάται στο προφίλ σου στο Facebook.