Παγκόσμιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων «The Negotiation Challenge»
12/2/2013 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  

Tο ALBA Graduate Business School at The American College of Greece διοργανώνει στην Ελλάδα στις 5 & 6 Απριλίου 2013 τονΠαγκόσμιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Διαπραγματεύσεων «The Negotiation Challenge» με συμμετέχοντες ομάδες φοιτητών από επιλεγμένα Business και Law Schools ανά την υφήλιο.

Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Harvard Law School και του HHL το 2007. Κάθε χρόνο συμμετέχουν ομάδες φοιτητών από κορυφαία πανεπιστήμια από όλο τον κόσμo, όπως, για παράδειγμα, το Harvard Business School και άλλα, οι οποίοι διαγωνίζονται μεταξύ τους σε εικονικές αλλά ρεαλιστικές συνθήκες διαπραγμάτευσης (simulated role plays), κατά τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα. Μετά από τέσσερις γύρους διαπραγματεύσεων οι δύο καλύτερες ομάδες φοιτητών θα διαγωνιστούν στην τελική δοκιμασία, παρουσία VIP κριτών (προσωπικότητες από διάφορους τομείς – πολιτικοί, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί κλπ). Ο εν λόγω διαγωνισμός έχει μία ιδιαιτερότητα που τον διαφοροποιεί καθιστόντας τον και ιδιαιτέρως ελκυστικό: η θεματολογία των διαπραγματευτικών ασκήσεων (role plays) προσαρμόζεται και αναδεικνύει το εκάστοτε μέρος που τις φιλοξενεί. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα μέρη όπως στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο Μέγαρο Μποδοσάκη καθώς και το πλοίο Liberty στο λιμάνι του Πειραιά. Ο τελικός δε θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ευχή και πεποίθηση του Οργανισμού είναι πως, ο εν λόγω διαγωνισμός θα συμβάλλει, στην ανάπτυξη της διαπραγματευτικής κουλτούρας στον τόπο μας, η οποία τόσο μας χρειάζεται. Το γεγονός ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικά μέρη στην Αθήνα και στον Πειραιά αποτελεί δε μία εξαίρετη ευκαιρία να προβληθεί η πραγματική Ελλάδα της φιλοξενίας, της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.thenegotiationchallenge.org ή να επικοινωνήσετε με το ALBA, 210 8964531, communications@alba.edu.gr.