Τα τέσσερα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι start ups
27/2/2013 Επιχειρηματικότητα  
Τα τέσσερα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι start ups

Ο Φιλίππε Κουρτώ, ιδρυτής της Qualis, εδώ και αρκετές δεκαετίες οδηγεί επιχειρήσεις σε θετικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα έχει επενδύσει σε δέκα start-up επιχειρήσεις συμβουλεύοντας τους ιδιοκτήτες ωστε να μην κάνουν τα λάθη που οδηγούν πολλές νέες προσπάθεις στην αποτυχία. Συγκεκριμένα εντοπίζει τέσσερα πιο σημαντικά λάθη που μπορεί να κάνει ένας νέος επιχειρηματίας:

Λάθος πρώτο: Η θέσπιση πολλών στόχων. Πολλές επιχειρήσεις έχουν διπλές στραγηγικές, όπως το να εισαχθούν στο χρηματιστήριο Ή να αγοραστούν από μία μεγαλύτερη επιχείρηση. Ο Κουρτώ τονίζει οτι πρέπει να γίνουν επιλογές. Για παράδειγμα, αν κάποιος αποφασίσει να πουλήσει δεν έχει νόημα να σπαταλάει πόρους στους τομείς των πωλήσεων και του Μάρκετινγκ.

Λάθος δεύτερο: Η ανυπομονησία. Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις. Ο Κουρτώ περίμενε 14 χρόνια να εισάγει την Qualis στο χρηματιστήριο ωστε να είναι βέβαιος οτι διάλεξε την κατάλληλη στιγμή.

Λάθος τρίτο: Η έλλειψη ελαστικότητας. Το επιχειρηματικό περιβάλλον αλλάζει συνεχώς και ο επιχειρηματίας πρέπει να είναι σε θέση να επαναπροσδιορίζει την πολιτική της εταιρείας αναλόγως, καθώς και να πείθει την ομάδα να αλλάζει μαζί της.

Λάθος τέταρτο: Η χωρίς κριτήρια αποδοχή επενδυτικών κεφαλαίων. Μόλις αποδεχθείτε μία επένδυση, βρίσκεστε στενά συνδεδεμένος με τον επενδυτή. Πρέπει να επιλέγετε χρηματοδότες με τους οποίους να μπορείτε να συνεργαστείτε .

Πηγή: emea.gr