Διεθνής Διαγωνισμός FAMELAB 2014
13/3/2014 Διαγωνισμοί  
Διεθνής Διαγωνισμός FAMELAB 2014

Το British Council, σε συνεργασία με το HUB Science, θέλει να αναδείξει για όγδοη συνεχή χρονιά νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης, να ενθαρρύνει τους νέους επιστήμονες να έχουν πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους με το ευρύ κοινό μέσα από ένα διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να σπουδάζουν ή να εργάζονται στο χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Οι παρουσιάσεις τους θα κριθούν με βάση το Περιεχόμενο, τη Σαφήνεια και τη Χαρισματικότητα και θα πρέπει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες, ενδιαφέρουσες και κατανοητές στο ευρύ κοινό.

H προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής είναι έως 31 Μαρτίου 2014.

Ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά θα υπάρξουν δύο προκριματικοί γύροι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απ' όπου θα προκύψουν οι δέκα φιναλίστ που θα λάβουν μέρος στον τελικό.

Στην Αθήνα, ο προκριματικός θα γίνει τη Δευτέρα 7 Απριλίου ώρα 6μμ στο ΗUB Events, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα (μετρό Κεραμεικός) Στη Θεσσαλονίκη, ο αντίστοιχος προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Απριλίου 2014, 6 μμ στα γραφεία του British Council (Τσιμισκή 43, Εμπορικό Κέντρο Πλατεία- 4ος όροφος).

Ο Μεγάλος τελικός διαγωνισμός θα γίνει το Σάββατο 3 Μαϊου 2014, 6 μμ στην Τεχνόπολη, Πειραιώς 100.

Βραβεία

Οι δέκα φιναλίστ που θα επιλεγούν στον προκριματικό γύρο θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο Masterclass στην Επικοινωνία της Επιστήμης το Σάββατο 12 και 13 Απριλίου 2014 στα γραφεία του British Council, Πλατεία Κολωνακίου 17, Αθήνα.

Ο νικητής/η νικήτρια του τελικού θα μεταβεί στο Cheltenham Festival στη Βρετανία, όπου μεταξύ 3- 8 Ιουνίου 2014 θα συμμετάσχει, μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας στο International Famelab 2014.

Άλλα Βραβεία

Πρώτο βραβείο θα είναι ένα tablet, δεύτερο και τρίτο βραβεία ένα κινητό. Επίσης, θα υπάρξει βραβείο προερχόμενο από το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει το δικό του αγαπημένο Φιναλίστ.

Θα υπάρχουν πολλαπλές συνεργασίες και ευκαιρίες επικοινωνίας με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council.

Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι καταξιωμένες προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης και των ΜΜΕ.

H Ιστορία του FameLab

Το FameLab® είναι σήμα κατατεθέν του Φεστιβάλ Cheltenham, ένας από τους γνωστότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου που παρέχουν τέσσερα κορυφαία Φεστιβάλ της χώρας: Jazz, Λογοτεχνία, Μουσική και Επιστήμες.

Το FameLab® ιδρύθηκε το 2005 από το Cheltenham Science Festival σε συνεργασία με τη NESTA με τη χορηγία και την υποστήριξη από την Pfizer, Silicon 19, Channel 4 και την The Daily Telegraph. Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε στη Βρετανία το 2005 άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο και να διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο σε πολλές χώρες διεθνώς, πρώτα πιλοτικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη συνέχεια επεκτάθηκε περιλαμβάνοντας την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Μια συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο από το 2007 και όλα αυτά τα χρόνια με τεράστια αναγνώριση, σε πάνω από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή πάνω από 4500 ερευνητών παγκοσμίως. Ο διαγωνισμός γίνεται σε συνεργασία με το HUB SCIENCE.

Με την ευγενική υποστήριξη του Αθήνα 9.84, deBop.gr, Science Ilustrated, επιχειρώ, eirinika.gr

Πηγή: epixeiro.gr