Ο επόμενος ομιλητής του TEDx University of Piraeus
28/3/2014 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Ο επόμενος ομιλητής του TEDx University of Piraeus

Ο επόμενος ομιλητής του TEDx University of Piraeus είναι ο κος Παναγιώτης Καζάνης.

Ακολουθεί μια μικρή συνέντευξή του.

1. Πως έχουν επηρεάσει τα social media την δική σας προσωπική ζωή;

Τα social media είναι ένα ακόμα μέσο για να κοινωνικοποιείσαι, όπως κάνεις στο δρόμο, στο γραφείο, στις φιλικές συγκεντρώσεις, σε κάθε δραστηριότητα και συναναστροφή. Το θεωρώ κάτι φυσικό, αφού η ανάγκη αυτή υπήρχε πάντα, απλά εκφραζόταν από διαφορετικά μέσα, ενώ τώρα εκφράζεται και από τα κανάλια του διαδικτύου. Τα social media με βοήθησαν να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους που δεν θα τους είχα γνωρίσει ποτέ χωρίς αυτά. Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που ζω στην εποχή των Social Media και πιστεύω ότι η υλοποίηση τους στο διαδίκτυο τις τελευταίες δεκαετίες μέσα από τα BBS, τα forums και τελικά τα Social Networks, μας έκανε ακόμα μεγαλύτερους εξερευνητές, αλλά και ταξιδευτές στο χωροχρόνο. Πραγματοποιούμε ασύλληπτα ταξίδια με την ταχύτητα του φωτός μέσα από άψυχα καλώδια τηλεπικοινωνιών!

2. Έχετε πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο όνειρό σας;

Έχω την οικογένεια μου και ένα εκπληκτικό παιδί. Στην πορεία καταλαβαίνεις ότι ακόμα και αν δεν το είχες σκεφτεί, αυτό πρέπει να είναι το μεγαλύτερο σου όνειρο. Σε θέματα business συνεχώς ονειρεύομαι να κάνω πράγματα που "προκαλούν" με την καλή έννοια, ακολουθώντας την τεχνολογία από πολύ κοντά. Επίσης ονειρεύομαι να καταφέρω να δημιουργήσω πάρα πολλές θέσεις εργασίας. Προτιμώ να κερδίζω λιγότερα και να έχω περισσότερους ανθρώπους στην ομάδα μου, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή.

3. Ποια η σχέση της οικονομικής κρίσης με τα social media;

Τα social media βοηθούν στην ταχύτατη διάδοση της πληροφορίας μεταξύ φίλων και όχι μόνο. Θεωρώ ότι δίνουν ευκαιρίες για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Φέρνοντας κοντά άγνωστους ανθρώπους, δημιουργούν καθημερινά νέες ευκαιρίες για εργασία, συνεργασία και επαγγελματική εξέλιξη. Για παράδειγμα, ένα ελληνικό startup μπορεί ξαφνικά να γίνει γνωστό στο εξωτερικό, σε χιλιάδες ανθρώπους. Παράλληλα, ανοίγουν συνεχώς νέες θέσεις εργασίας σε αυτόν τον κλάδο, ο οποίος αναπτύσσεται ραγδαία. Η καλή και υπεύθυνη χρήση των social media δημιουργεί ευκαιρίες ακόμα και μέσα στην οικονομική κρίση, κόντρα στη μιζέρια.

4. Πως φαντάζεστε τη ζωή σας χωρίς social media;

Δεν τη φαντάζομαι. Social media δεν είναι απλά κάποια software που τρέχουν στο Ιnternet. Είναι σαν μια συγκέντρωση σε ένα σπίτι, όπου βρίσκεσαι στο ίδιο τραπέζι με ανθρώπους που άλλοι είναι φίλοι, άλλοι γνωστοί και κάποιοι άλλοι τελείως άγνωστοι. Στόχος όλων είναι να περάσουν καλά, να κάνουν ενδιαφέρουσες γνωριμίες και, γιατί όχι, να βγει κάτι εποικοδομητικό από αυτή τη συνάντηση, κάτι που θα διαρκέσει. Κάπως έτσι βλέπω και τα social media, κάτι που υπήρχε ανέκαθεν στη ζωή μου και προϋπήρχε πριν εγώ γεννηθώ. Αυτό το τραπέζι, αληθινό ή virtual, είναι στην ανθρώπινη φύση και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μας χωρίς αυτό.