Φοιτητικός διαγωνισμός φωτογραφίας από το τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
2/4/2014 Διαγωνισμοί  
Φοιτητικός διαγωνισμός φωτογραφίας από το τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) προκηρύσσει φοιτητικό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Διαβάζοντας Λογοτεχνία» και σας καλεί να απαθανατίσετε την πράξη της Ανάγνωσης με ευφάνταστους τρόπους.

ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν προπτυχιακοί φοιτητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και υποψήφιοι διδάκτορες από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια.

2. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει με μία φωτογραφία, η οποία θα πρέπει να αποσταλεί σε ηλεκτρονική μορφή και μέχρι 10-4-2014 στη διεύθυνση: readingclub.mme@gmail.com. Στο ίδιο μήνυμα θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail επικοινωνίας του συμμετέχοντος, η ιδιότητα (προπτυχ. ή μτπτχ. φοιτητής, υπ. διδάκτορας), το τμήμα και το πανεπιστήμιό του, καθώς και αν η φωτογραφία του είναι επεξεργασμένη ή όχι.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ακολουθήσουν οπωσδήποτε τις παρακάτω προδιαγραφές:

  • Ανάλυση: όχι λιγότερο από 1024 Χ 768.
  • Μέγεθος: όχι παραπάνω από 2 ΜΒ.
  • Format αρχείου: jpeg


Τις συμμετοχές θα αξιολογήσει τριμελής κριτική επιτροπή. Μέλη:

  • Γρηγόρης Πασχαλίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ
  • Γιώργος Καλλίρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ
  • Ηρακλής Παπαϊωάννου, επιμελητής Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης


Όλες οι συμμετοχές που θα περάσουν την πρώτη φάση της αξιολόγησης θα πρέπει να αποσταλούν και εκτυπωμένες (με ανάλυση όχι λιγότερη από 300 dpi) σε ταχυδρομική διεύθυνση, η οποία θα κοινοποιηθεί έγκαιρα στους ενδιαφερομένους, καθώς σχεδιάζεται να αποτελέσουν το υλικό Έκθεσης Φωτογραφίας, που θα γίνει στους χώρους του Τμήματος Δημοσιογραφίας.

Προβλέπονται συνολικά τρία βραβεία και τρεις έπαινοι, καθώς και ένα Ειδικό Βραβείο της Λέσχης, που θα απονείμουν τα μέλη της. Η απονομή θα γίνει τον Μάιο, σε ειδική εκδήλωση και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού.

Πηγή: neolaia.gr