15η Διεθνής Έκθεση Εκπαίδευση & Εργασία Equal Society- Kοινωνία Ίσων Ευκαιριών
6/3/2013 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
15η Διεθνής Έκθεση Εκπαίδευση & Εργασία Equal Society- Kοινωνία Ίσων Ευκαιριών

Στo πλαίσιo της 15ης Διεθνούς Έκθεσης για την Εκπαίδευση και την Εργασία που διεξάγεται από 8 ως 10 Μαρτίου 2013 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας η Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών διοργανώνει το «Σταδιοδρόμιο-Job Festival».

Με πλούσια θεματολογία και καταξιωμένους ομιλητές, το Σταδιοδρόμιο – Job Festival παρέχει πολύτιμη ενημέρωση σε καίρια θέματα όπως εργασία σε Ελλάδα και εξωτερικό, τάσεις στην αγορά εργασίας σήμερα και στο μέλλον, σπουδές και καριέρα σε περίοδο κρίσης, επαγγελματικός προσανατολισμός, μεταπτυχιακά και MBA. Eπιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε workshops για αναζήτηση εργασίας, βιογραφικό, συνέντευξη, ΑΣΕΠ, νεανική / κοινωνική επιχειρηματικότητα, διαχείριση καριέρας, networking, προσόντα και κατάρτιση.

Περίοπτη θέση κατέχει η συμμετοχή του Eures με εξειδικευμένο προσωπικό για να πληροφορήσουν οι υποψήφιοι για θέσεις εργασίας στο εξωτερικό. Ο ΟΑΕΔ και οι Σχολές Μαθητείας του ενημερώνουν για όλα τα προγράμματα που αφορούν την καταπολέμηση της ανεργίας. Παράλληλες εκδηλώσεις, ημερίδες και σεμινάρια για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την εργασία, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα θα πλαισιώσουν την έκθεση.

Η Equal Society έχει προσκαλέσει φέτος ξεχωριστούς ομιλητές για να αναπτύξουν τις θέσεις τους. Ο πρωταθλητής Γιώργος Σιγάλας αναπτύσσει στην σύμβουλο καριέρας Ελισάβετ Γεωργίου την Παρασκευή 8 Μαρτίου το πώς μπορούν οι μαθητές να βάλουν «τρίποντο στις εξετάσεις».

Το Σάββατο αφιερώνετε στην επιχειρηματικότητα και στις ευκαιρίες εργασίας στο εξωτερικό. Την Κυριακή στις 10 Μαρτίου το «Job Festival» ανοίγει με θέμα πώς μπορείς να σχεδιάσεις το εργασιακό σου μέλλον και το απόγευμα κλείνει με τον δημοφιλή τραγουδιστή Νίκο Πορτοκάλογλου που συζητά με το κοινό πως από «πείσμα και τρέλα θα ζω σε ετούτη τη χώρα».

Σκοπός της έκθεσης είναι να προσφέρει με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό μια ολοκληρωμένη εικόνα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρονται σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς επίσης άρτια ενημέρωση για τα δεδομένα στην αγορά εργασίας και βεβαίως να φέρει σε επαφή τους αναζητούντες απασχόληση με μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες.

Πηγή: epixeiro.gr