Εκδήλωση για Οικογενειακές Επιχειρήσεις: «Οικογενειακές Επιχειρήσεις: Οι Μηχανές της Οικονομίας» από τo ALBA σε συνεργασία με το IE Business School της Μαδρίτης και την NextGen Leadership S.L.
23/4/2014 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Εκδήλωση για Οικογενειακές Επιχειρήσεις: «Οικογενειακές Επιχειρήσεις: Οι Μηχανές της Οικονομίας» από τo ALBA σε συνεργασία με το IE Business School της Μαδρίτης και την NextGen Leadership S.L.

To ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, σε συνεργασία με το IE Business School της Μαδρίτης και την NextGen Leadership S.L. διοργανώνουν την Τετάρτη 7 Μαϊου, την εκδήλωση με θέμα «Family Businesses: Engines of the Economy» που εστιάζει στο ρόλο των οικογενειακών επιχειρήσεων στην οικονομία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Η εκδήλωση έχει σαν στόχο να απαντηθούν τα ερωτήματα «Πώς μεταβιβάζουν στην επόμενη γενιά την επιχειρηματική σκέψη και τις αντίστοιχες δεξιότητες οι οικογενειακές επιχειρήσεις;» και «Πώς διατηρούν και αναπτύσσουν την οικογενειακή περιουσία σε βάθος γενεών μέσα από αυτή τη διαδικασία;». Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο ρόλο της εκπαίδευσης προς αυτήν την κατεύθυνση.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι η Cristina Cruz, Καθηγήτρια Επιχειρηματικότητας στο ΙΕ Business School, με σημαντικό ερευνητικό έργο στη μελέτη της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο οικογενειακών επιχειρήσεων. Η Cristina Cruz θα μιλήσει για την κατάλληλη προετοιμασία της επόμενης γενιάς επιχειρηματιών με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της οικογενειακής επιχείρησης.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συζήτηση με εκπροσώπους Ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων. Στη συζήτηση αυτή θα συμμετάσχουν η κυρία Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη από την Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία – Αλεξ. Πίττας ΑΕΒΕ, ο κύριος Αναστάσης Λώζος από την Λώζος ΑΕ και ο κύριος Αλέξανδρος Σαρακάκης από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη. Η συζήτηση θα είναι ανοικτή και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απευθύνει σχετικές ερωτήσεις στους προσκεκλημένους ομιλητές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, Ξενίας 6-8 στην Αθήνα (Πλ. Μαβίλη), με ώρα προσέλευσης 18:00. Θα ακολουθήσει networking cocktail.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή αποστέλλοντας email στο ahead@alba.edu.gr . Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κύριο Αλέξη Κομσέλη στο ahead@alba.edu.gr και 2108964531.