Πρώτο επίσημο Πανελλαδικό Google MapUp event στη Θεσσαλονίκη
19/5/2014 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Πρώτο επίσημο Πανελλαδικό Google MapUp event στη Θεσσαλονίκη

Οι χάρτες δεν είναι πλέον μόνο στατικά δεδομένα σε χαρτί αλλά ζωντανές αναπαραστάσεις του κόσμου μας. Το τοπίο γύρω μας μεταβάλεται διαρκώς και μπορεί τα βουνά να μην μετακινούνται, οι δρόμοι όμως αλλάζουν, σπίτια χτίζονται, μαγαζιά ανοίγουν και κλείνουν.

Για να ακολουθούν και οι χάρτες της Google τις αλλαγές και να μένουν ενημερωμένοι είναι σημαντικό να μπορεί ο καθένας που διαθέτει σύνδεση στο ίντερνετ και από οπουδήποτε, να συμβάλει με τις γνώσεις του στην επικαιροποίησή τους, για τις περιοχές που ξέρει καλύτερα.

Για το λόγο αυτό είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που το Google Map Maker είναι πλέον διαθέσιμο και δίνει τη δυνατότητα στους “εκκολαπτόμενους” χαρτογράφους να επιμεληθούν τους χάρτες της Ελλάδας.

Με το Map Maker, μπορεί κανείς να συνεισφέρει με τις γνώσεις του στον τόπο του για τη δημιουργία ενός ακόμα πιο περιεκτικού, χρήσιμου και ενδιαφέροντος Ευρωπαϊκού χάρτη. Να κάνει την αρχή από την πόλη του ή το χωριό του και να προσθέσει την περιγραφή των τοπικών καταστημάτων, εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων. Μπορεί ακόμη να συνδράμει στο να εμπλουτιστούν οι χάρτες με εθνικά πάρκα, χώρους αναψυχής και ιστορικά αξιοθέατα, χώρους κατασκήνωσης, όμορφες παραλίες ή τα αγαπημένα του μονοπάτια ποδηλασίας.

Είτε προσθέσει κανείς έναν ποδηλατόδρομο στη Θεσσαλονίκη είτε ένα αξιοθέατο στην Άνω Πόλη, κάθε βελτίωση στο χάρτη θα βοηθήσει τους ντόπιους και τους τουρίστες να κατανοήσουν καλύτερα την περιοχή και να ανακαλύψουν καινούρια πράγματα να κάνουν. Μόλις εγκριθούν, οι παρεμβάσεις που ο καθένας έχει κάνει στο χάρτη θα εμφανιστούν στα Google Maps, Google Earth και Google Maps για κινητά.

Η ομάδα του GDG Thessaloniki σε προ[σ]καλεί να ξεκινήσεις την “Χαρτογράφηση της όμορφης πόλης μας”!

Για να ξεκινήσεις, έλα μαζί μας στο πρώτο επίσημο Πανελλαδικό Google MapUp event!

Το Σάββατο στις 24 Μαΐου και ώρα 17.00 στη ΔΕΘ-HELEXPO το GDG θα σε εισάγει σε ότι καινούριο υπάρχει στους χάρτες της Google και τα εργαλεία τους και θα γνωρίσουμε μαζί τους Google Mappers της πόλης!

Μετά από αυτή την σύντομη παρουσίαση και το “σπάσιμο του πάγου” (ICEBREAKER) θα οργανώσουμε μαζί το πρόγραμμα για το “Geowalk” για το επόμενο Σάββατο στις 31 Μαΐου στις 9.30πμ στο σημείο συνάντησης που θα έχει οριστεί για κάθε ομάδα από όπου θα ξεκινήσουμε την “Χαρτογράφηση της πόλης μας”!

Επειδή όλες οι αναθεωρήσεις και οι προσθήκες θα γίνουν ως Google Developers Group θα εγκριθούν αυτόματα. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε την προώθηση των τοπικών δράσεων, αξιοθέατων και σημείων ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης καθώς θα διορθώσουμε και πιθανόν λανθασμένες πληροφορίες που υπάρχουν ήδη στους Google maps, κατ’ευθείαν!

Τι θα χρειαστείς;

Την φωτογραφική μηχανή ή το smartphone σου, ενθουσιασμό, κέφι και ένα τετράδιο με ένα στυλό για να σημειώνεις όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα από τη διαδρομή που θα καλύψεις με την ομάδα σου.

Θα σου δώσουμε το αποκλειστικό T-shirt “Google mapper - Thessaloniki” και gadgets και θα συνεργαστούμε μαζί με υπέροχες εταιρίες για να δώσουμε στην καλύτερη Ομάδα απίθανα βραβεία!

Όλοι όσοι λάβουν μέρος θα πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής και θα γίνουν μέλη της επίσημης κοινότητας Google MapMaker στην Ελλάδα.

Aκολουθείστε το επίσημο hashtag #mapthessmaker.

Καλή χαρτογράφηση!