Τα αδύνατα σημεία... μεγαλώνουν την επιχείρησή μας!
17/10/2013 Συμβουλές καριέρας - Σταδιοδρομία   Επιχειρηματικότητα  
Τα αδύνατα σημεία... μεγαλώνουν την επιχείρησή μας!
Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν όλες τις επιχειρήσεις που θέλουν να μεγαλώσουν -και ειδικά όσες είναι μικρές σε μέγεθος- είναι η εύρεση του κατάλληλου προσωπικού. Όταν έχουμε δημιουργήσει εμείς προσωπικά όλες τις λεπτομέρειες της επιχείρησης είναι δύσκολο να βρούμε κάποιον που θα κάνει τα πάντα τόσο καλά όσο εμείς. Σωστά;

Η απάντηση είναι όχι!

Το πρόβλημα συνήθως δεν έγκειται στην εύρεση των κατάλληλων ανθρώπων, αλλά στο να δώσουμε κάποιο έλεγχο και στους άλλους, βγάζοντας το εγώ μας από το δρόμο τους.

Η προσέγγιση εύρεσης ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ευαισθησίες και διαθέτουν αντίστοιχες ικανότητες, είναι λανθασμένη, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να έχουν καλά αποτελέσματα στους τομείς που είμαστε εμείς δυνατοί, κάτι που δυσκολεύει πάρα πολύ τα πράγματα. Η σωστή προσέγγιση θα ήταν να αναζητήσουμε ανθρώπους που έχουν δυνατότητες που εξισορροπούν τις δικές μας αδυναμίες. Σε γενικές γραμμές ακολουθώντας τις επόμενες δύο βασικές συμβουλές είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επιχείρησή μας.

Δεν προσλαμβάνουμε... κλώνους μας. Όσο και αν φαίνεται λογικό δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουμε να εντοπίσουμε κάποιον, ο οποίος είναι εξίσου αποτελεσματικός κάνοντας μάλιστα τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο με εμάς. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρούμε ανθρώπους με συμπληρωματικές ικανότητες.

Αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας: Πολλές φορές πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ καλοί σε αρκετά πράγματα και τα υπόλοιπα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με κοινή λογική. Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Είναι σίγουρο ότι έχουμε κάποιο αδύναμο σημείο. Όλοι έχουν. Θα πρέπει να εντοπίσουμε που έχουμε πραγματικά πρόβλημα και να το αποδεχθούμε, ώστε να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε.

Η ομάδα του getbusy.gr