Σε εφαρμογή το Πρόγραμμα Διττής Εκπαίδευσης Mendi στην Ελλάδα
17/10/2013 Ευκαιρίες Εργασίας  
Σε εφαρμογή το Πρόγραμμα Διττής Εκπαίδευσης Mendi στην Ελλάδα

«Το Πρόγραμμα Διττής Εκπαίδευσης Mendi θα δώσει το έναυσμα και σε άλλους τομείς της οικονομίας να επενδύσουν στη νέα γενιά», δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα για να συνομιλήσει με υποψηφίους σπουδαστές.

Το Mendi, το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας και αποτέλεσε πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, έχει την στήριξη του κ. Φούχτελ εντεταλμένου της κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση ενώ η αρχική ιδέα για την υλοποίηση του έργου προήλθε από την Καλλιόπη Χαριτωνίδου, ομογενή επιχειρηματία της Γερμανίας.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται στα τέλη Οκτωβρίου στην Ελλάδα και απευθύνεται σε νέους 18-20 ετών, που θέλουν να εκπαιδευτούν σε επαγγέλματα από τον κλάδο του τουρισμού. Πρόκειται για ένα μοντέλο εκπαίδευσης με έμφαση στην πρακτική εξάσκηση του εκπαιδευομένου στην επιχείρηση (on-the-job training). Γνωστές ελληνικές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν ενεργά στο Mendi με την προσφορά θέσεων πρακτικής εξάσκησης, σκοπεύοντας στην κατάρτιση άρτιου εκπαιδευομένου ανθρώπινου δυναμικού.

Για την υλοποίηση του Προγράμματος το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο συνεργάζεται από την ελληνική πλευρά με τον ΟΑΕΔ, το Υπουργείο Τουρισμού, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και από τη γερμανική πλευρά με την Ακαδημία DEKRA, την εταιρία TUI, ενώ την επιστημονική επίβλεψη έχει το Πανεπιστήμιο του Όσναμπρουκ.

Στους απώτερους στόχους του Προγράμματος περιλαμβάνονται, μακροπρόθεσμα, η απόδοση αποτελεσματικών λύσεων στο πρόβλημα της νεανικής ανεργίας και η ομαλή προσαρμογή και πρόσβαση των νέων στην αγορά εργασίας.

Πηγή: fortunegreece.com