YouRock.Jobs
3/9/2014 Ευκαιρίες Εργασίας   Συμβουλές καριέρας - Σταδιοδρομία  
YouRock.Jobs

Ένα νέο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, που παρουσιάζει σήμερα η «Κ», έρχεται να ενισχύσει την απασχολησιμότητα των νέων της Ευρώπης, να τους βοηθήσει να παρουσιάσουν τις δεξιότητές τους και, βάσει αυτών, να δημιουργήσουν online το επαγγελματικό προφίλ τους και να γίνουν ελκυστικοί στους εργοδότες. Κυρίως, όμως, έρχεται να καλύψει το χάσμα όπως το παρουσιάζουν οι έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες ένα μικρό μόνο ποσοστό των νέων χρησιμοποιούν το Linkedin και ακόμη λιγότεροι προτίθενται να δημιουργήσουν λογαριασμό. Είναι το δίκτυο YouRock που ιδρύθηκε από τον Ιαν Κλίφορντ και «βγήκε στον αέρα» τον Μάρτιο 2014 (www.Yourock.jobs και http://yourock.jobs/el).

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του Yourock στο Βερολίνο.

Δύο καίρια προβλήματα

Το δίκτυο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εντάχθηκε στην πρωτοβουλία «Μεγάλος Συνασπισμός για την Ψηφιακή Απασχόληση», που υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς, οργανισμούς και εταιρείες του κλάδου των ΤΠΕ από όλη την Ευρώπη, με στόχο την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος. Δημιουργήθηκε για να απαντήσει σε δύο καίρια προβλήματα που σχετίζονται με την ανεργία των νέων και την οικονομική κρίση της Ευρώπης. Δηλαδή, ενώ το 94% των Ευρωπαίων κάτω των 25 ετών επισκέπτεται καθημερινά το internet, ωστόσο μόνο το 17% χρησιμοποιούν το Linkedin –που είναι το μεγαλύτερο site για θέματα καριέρας και επαγγελματικής δικτύωσης– «γιατί πιστεύουν ότι δεν είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες τους και ότι δεν διαθέτουν τις αντίστοιχες δεξιότητες και την κατάλληλη εργασιακή εμπειρία». Με άλλα λόγια δηλαδή, το παράδοξο που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα είναι «πώς να βρω δουλειά, αφού δεν έχω εργασιακή εμπειρία, αλλά και το αντίστροφο: πώς να αποκτήσω εργασιακή εμπειρία, αφού δεν μου δίνουν δουλειά».

Ωστόσο «εμείς στο YouRock δεν πιστεύουμε ότι οι νέοι έχουν έλλειψη επαγγελματικών δεξιοτήτων. Αντιθέτως, οι νέοι έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες αλλά πολλές φορές, δεν τις γνωρίζουν είτε δεν μπορούν να τις παρουσιάσουν κατάλληλα σε έναν εργοδότη. Πιστεύουμε επίσης ότι διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες Πληροφορικής και μπορούν εύκολα να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας του κλάδου, αν οι εργοδότες μάθουν πώς μπορούν να τους βρουν». Είναι η απάντηση και το σκεπτικό για τη δημιουργία του δικτύου, η οποία δίνει επίσης απάντηση στο ρητορικό ερώτημα «γιατί το επόμενο μεγάλο δικτυακό γεγονός να μην προκύψει στην Ευρώπη» που έθεσε η αντιπρόεδρος της Eυρωπαϊκής Επιτροπής κ. Νέλι Κρους, όταν συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου «ICT2013» στο Βίλνιους, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Προεδρίας της Λιθουανίας τον Νοέμβριο 2013, εκεί όπου έγινε και η αρχική ανάπτυξη του site του YouRock.

Η Επίτροπος Νέλι Κρους κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην αρχική ανάπτυξη του site Yourock που έγινε κατά την διάρκεια του Συνεδρίου «ICT2013» στο Βίλνιους.

Στη διοικητική ομάδα του YouRock.jobs, από τη χώρα μας συμμετέχει ο κ. Μανώλης Λαμπόβας, στέλεχος του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (www.hepis.gr), ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε προγράμματα που ενισχύουν τη νεανική απασχολησιμότητα. Όπως είναι γνωστό, έχει συντονίσει με μεγάλη επιτυχία προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Getbusy.gr, όπως και Microsoft Unlimited Potential, μέσα από τα οποία χιλιάδες νέοι επωφελήθηκαν με την απόκτηση των δεξιοτήτων του αύριο.

Το Linkedin θεωρείται από σημαντικό ποσοστό νέων ως μη ευέλικτο και ότι δεν αποτελεί το κατάλληλο μέρος για να εκφραστούν επαγγελματικά, γιατί προβάλλει κατά προτεραιότητα την επαγγελματική εμπειρία και τα qualifications και δεν συμβάλλει στην ανάδειξη των δεξιοτήτων τους. «Το YouRock καλύπτει αυτό το χάσμα γιατί παρουσιάζει ένα online εργαλείο, το οποίο ενισχύει την απασχολησιμότητά τους όχι μέσα από την εργασιακή εμπειρία τους, αλλά βοηθώντας τους να δημιουργήσουν ένα δυναμικό προφίλ» λέει στην «Κ» ο κ. Λαμπόβας. Και μας εξηγεί ότι είναι διαθέσιμο σε 14 διαφορετικές γλώσσες –και στην ελληνική– και τα προφίλ των νέων είναι διαθέσιμα σε καθεμιά από αυτές τις γλώσσες. «Για παράδειγμα, συμπληρώνω το προφίλ μου στα ελληνικά και μπορεί να το δει ένας Ισπανός στη γλώσσα του. Υποστηρίζει δηλαδή σε μεγάλο βαθμό την κινητικότητα και το cross border recruitment. Επιπλέον, βοηθά τους νέους να ανακαλύψουν τις δεξιότητες που κρύβονται στις καθημερινές εργασίες τους. Για παράδειγμα, αν κάποιος είναι αρχηγός σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, αυτό αναδεικνύει ότι είναι καλός στην οργάνωση είτε στη λήψη αποφάσεων. Αν κάποιος πουλάει προϊόντα μέσω e-bay, αυτό αναδεικνύει τη δεξιότητά του να επιμελείται διαφημιστικό υλικό» συμπληρώνει ο κ. Λαμπόβας.

Διαβάστε περισσότερα στο kathimerini.gr