Δύο ενδιαφέροντα events από το Found.ation
23/10/2013 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Δύο ενδιαφέροντα events από το Found.ation

Δύο ενδιαφέροντα events έρχονται από το Found.ation (Ευρυσθέως 2 και Πειραιώς, Αθήνα) τις επόμενες μέρες.

Το πρώτο event θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, 23/10 στις 7 μ.μ. Educ.ation Workshop: "Starting Up with UX: User Centered Design Process, Usability & UX Workshop". Ομιλήτρια θα είναι η Κατερίνα Καραγιάννη.

Το workshop θα έχει σαν στόχο να εισάγει τις start ups στις έννοιες του Usability και User Experience έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορούν οι συμμετέχοντες να εφαρμόσουν στη συνέχεια τις βασικές αρχές στην ανάπτυξη των user interfaces τους. Θα εξεταστεί ο ρόλος του Usability & του UX στη διαδικασία σχεδιασμού μιας εφαρμογής (user centered design process), τις τεχνικές και μεθοδολογίες έρευνας, εργαλεία, βέλτιστες πρακτικές για web & mobile sites καθώς και λάθη προς αποφυγή.

Η Κατερίνα Καραγιαννη είναι Business Unit Director του UXlab, του μοναδικού ελληνικού agency που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα χρηστικότητας και εμπειρίας χρήστη. Το UXlab αποτελεί Business Unit της Atcom, στην οποία η Κατερίνα διετέλεσε χρέη Head of Strategy πριν την έναρξη του νέου unit. Το 2008 ίδρυσε μαζί με δύο συνεργάτες της τη Linkwise, το πρώτο και μεγαλύτερο ελληνικό Affiliate Network το οποίο πλέον κάνει και τα πρώτα του βήματα στην τουρκική αγορά. Πριν από αυτό, επιστρέφοντας από την Αγγλία το 2007, όπου εργάστηκε για κάποια χρόνια, ίδρυσε το Days4u.gr, ένα επιτυχήμενο eshop με δώρα εμπειρίας, ενώ με αυτή την ιδιότητα έχει επίσης εκλεγεί στο ρόλο της Γενικής Γραμματέος στον GRECA, τον ελληνικό σύνδεσμο ηλεκτρονικού εμπορίου. Παράλληλα με όλα αυτά, προσπαθεί να είναι και blogger στο Iheartdigital.gr, όπου γράφει για θέματα digital strategy, usability & e-commmerce.

Είναι συχνή ομιλήτρια σε συνέδρια και σεμινάρια, ενώ είναι απόφοιτος Επικοινωνίας & ΜME του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master Διαφήμισης & Marketing από το Leeds University Business School.

Για το σχετικό event μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.

Επίσης, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Open Showcase Night της σεζόν και θα παρουσιαστούν τα start ups, BugSense και PollFish.

  • BugSense (acq. Splunk) πριν λίγο καιρό μάθαμε όλοι ότι έγινε ένα με την Splunk, τι σημαίνει αυτός ο γάμος για το Ελληνικό startup;
  • PollFish δεν έχει περάσει μήνας που το startup ανακοίνωσε επένδυση 200.000 ευρώ από PJ Tech Catalyst Fund και ιδιώτες επενδυτές.

Για το σχετικό event μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.

Πηγή: epixeiro.gr