Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο MoMa για δύο Ελληνίδες φοιτήτριες με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου
1/11/2013 Ευκαιρίες Εργασίας  
Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο MoMa για δύο Ελληνίδες φοιτήτριες με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι δύο Ελληνίδες φοιτήτριες, η Δήμητρα Νικολού και η Αγγελική Κουναβά, επιλέχθηκαν από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (Museum of Modern Art –MoMA) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για να παρακολουθήσουν το12μηνο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης (internship) στο διεθνούς φήμης μουσείο.

Η Δήμητρα και η Αγγελική θα είναι μέλη της τάξης του 2013-14, η οποία θα περιλαμβάνει συνολικά έντεκα συμμετέχοντες από έξι χώρες. Το MoMA έλαβε περισσότερες από 450 αιτήσεις από Έλληνες υποψήφιους. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χρηματοδοτεί με τριετή δωρεά το πρόγραμμα, παρέχοντας τη δυνατότητα σε Έλληνες πολίτεςνα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε διάφορα τμήματα του Μουσείου.

Η Δήμητρα Νικολού θα ενταχθεί στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου του MoMA. Η Δήμητρα έχει ολοκληρώσει προπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Αγορά της Τέχνης από το University Paris I, Panthéon – Sorbonne. Είναι επίσης πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργαστεί στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος στην Αθήνα καθώς και στον οργανισμόChristie's στο Παρίσι.

Η Αγγελική Κουναβά θα ενταχθεί στο Τμήμα Φωτογραφίας του MoMA. Η Αγγελική έχει ολοκληρώσει προπτυχιακές σπουδές στις Θεωρίες και Πρακτικές της Γλώσσας και της Τέχνης από το Ecoledes Hautes Etudes en Sciences Sociales στη Γαλλία, και έχει λάβει προπτυχιακό τίτλοστις Πλαστικές Τέχνες και Επιστήμες της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ελλάδα. Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων, καθώς και στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, όπου ήταν υπεύθυνη για την επιμέλεια εκθέσεων και την καταγραφή της συλλογής του μουσείου.

« Με την προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης σε Έλληνες πολίτες, το MoMA θα προσφέρει δυνατότητες και εκπαίδευση, που είναι εξαιρετικά πολύτιμες κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα », δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. « Πρόκειται για μία από τις πρώτες δωρεές της νέας μας πρωτοβουλίας των €100 εκατομμυρίων, με τίτλο Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων, η οποία έχει σαν στόχο την παροχή ευκαιριών για τη νέα γενιά της Ελλάδας, η οποία πλήττεται έντονα από το υψηλό ποσοστό ανεργίας, καθώς και τη βελτίωση του περιβάλλοντος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη ».

Πηγή: epixeiro.gr