Διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας "Rising Ideas startup competition" στην Πάτρα
7/11/2013 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας "Rising Ideas startup competition" στην Πάτρα

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας εβδομάδας επιχειρηματικότητας, ο Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει για πρώτη φορά στην Πάτρα, το διαγωνισμό Rising Ideas startup competition.

Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας κάθε Νοέμβριο, χιλιάδες δράσεις και διαγωνισμοί ανά τον κόσμο, υπό την αιγίδα του Kauffman Foundation, εμπνέουν εκατομμύρια ανθρώπους να εμπλακούν σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Σε συνθήκες έντονης οικονομικής ύφεσης και τεράστιας ανεργίας στις νεανικές ηλικίες, είναι σημαντικό, περισσότερο από ποτέ να ενισχύσουμε δράσεις που ωθούν την νεανική επιχειρηματικότητα και δημιουργούν μια βιώσιμη διέξοδο για τους νέους.

Για πρώτη φορά, διοργανώνεται στην Πάτρα ο διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Rising Ideas startup competition. Στόχος του διαγωνισμού είναι να δοθεί η ευκαιρία σε νέες, καινοτόμες ιδέες και επιχειρήσεις να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό, να δικτυωθούν, να εξελιχθούν, και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Η φόρμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013. Οι ιδέες που θα προκριθούν, θα παρουσιαστούν από τις ομάδες τους ζωντανά σε κοινό και κριτές, στο Rising Ideas pitching event στις 27 Νοεμβρίου στην Πάτρα, για να διεκδικήσουν θέσεις στις Κυψέλες επιχειρηματικότητας χρηματοδοτούμενες από την ΓΓΝΓ, incubation στο Huitat, έναν νέο συνεργατικό χώρο στην Πάτρα, acceleration από έμπειρους business coaches, ακόμα και πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν:

  • Υπό ίδρυση επιχειρήσεις ή νεοφυείς επιχειρήσεις με χρόνο ζωής μικρότερο των 5 ετών.
  • Επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση από επενδυτές.
  • Καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που να έχουν δυνατότητες επέκτασης στο εξωτερικό.

Με ποιά κριτήρια θα κρίνουν οι αξιολογητές?

  • Πόσο καινοτόμα είναι η υπηρεσία ή το προϊόν.
  • Τι δυνατότητες επέκτασης έχει.
  • Σε ποιο στάδιο εξέλιξης είναι η επιχειρηματική ιδέα.
  • Αν υπάρχει proof of concept.

Περισσότερα στοιχεία γα το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links

www.gewpatras.org

www.facebook.com/gewpatras2013

www.twitter.com/gewpatras2013