Δωρεάν σεμινάριο Believe In You In Action - Από τη θεωρία στην πράξη!
21/7/2014 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Δωρεάν σεμινάριο Believe In You In Action - Από τη θεωρία στην πράξη!

Πρακτική εξάσκηση σε δεξιότητες ζωής ήταν το θέμα του 6ου κύκλου σεμιναρίων με τον οποίο έκλεισε τη σεζόν το Believe In You! Ο κύκλος συμπεριέλαβε 5 βιωματικά σεμινάρια με θέματα: Ικανότητες διαπροσωπικής επικοινωνίας- Ο ρόλος του πομπού, Ικανότητες διαπροσωπικής επικοινωνίας- Ο ρόλος του δέκτη, Γλώσσα του σώματος, Θετική Σκέψη και Αυτοπεποίθηση. Στόχος ήταν να καλύψει τις ανάγκες του κοινού για πρακτική εξάσκηση και για απαντήσεις σε πραγματικά ερωτήματα της καθημερινότητας.

Πώς μπορούμε να εξασκήσουμε τις ικανότητές μας για να πετύχουμε πιο αποτελεσματική επικοινωνία; Με ποιες ασκήσεις θα προγραμματίσουμε τον εγκέφαλό μας να σκέφτεται θετικά; Μήπως ήρθε η ώρα να καλλιεργήσουμε αυτοπεποίθηση στην πράξη; Την “προπόνηση” για αυτές τις δεξιότητες ανέλαβε να δώσει η εισηγήτρια των σεμιναρίων, κα. Εύη Ξυραφά, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας!

Τα σεμινάρια φιλοξενήθηκαν στον χώρο του Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Τετάρτη 16 Ιουλίου. Τον κύκλο παρακολούθησαν άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το κλίμα ήταν θετικότατο!

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδια και role playing και την τεχνική της Μαιευτικής του Σωκράτη, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν μόνοι τους τι θα μπορούσαν να βελτιώσουν στην επικοινωνία και τη συμπεριφορά τους, ώστε να πετύχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν. Οι «μαθητές» έγιναν μια ομάδα που παρακολούθησε όλο τον κύκλο σεμιναρίων και μοιράστηκε προβληματισμούς και εμπειρίες μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης, καλής διάθεσης και γέλιου.

Τα διαλείμματα των σεμιναρίων νοστίμισε η εταιρεία Gusto Raro με τις σπάνιες γεύσεις της. Ζεστός καφές και αλμυρές και γλυκές γεύσεις, μας έφτιαχναν τη διάθεση και στο διάλειμμα. Αν και, ανατρέψαμε τον παλιό κανόνα που ίσχυε για πολλούς στο σχολείο και έλεγε ¨Εμένα το αγαπημένο μου μάθημα είναι...το διάλειμμα!».

Όσοι θέλετε να ενημερωθείτε περαιτέρω για τα σεμινάρια του Ιουλίου ακολουθήστε τα αντίστοιχα links:

Τι αποκομίσαμε από το πρακτικό σεμινάριο αυτοπεποίθησης στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ

Τι αποκομίσαμε από το πρακτικό σεμινάριο θετικής σκέψης

Τι αποκομίσαμε από το πρακτικό σεμινάριο «Η γλώσσα του σώματος» στο Ι.Ι.Ε.Κ ΔΕΛΤΑ

Τι αποκομίσαμε από το πρακτικό σεμινάριο: Ικανότητες διαπροσωπικής επικοινωνίας- Ο ρόλος του δέκτη!

Τι αποκομίσαμε από το πρακτικό σεμινάριο: Ικανότητες διαπροσωπικής επικοινωνίας- Ο ρόλος του πομπού!

Το "Believe in you" αποτελεί μια δράση του περιοδικού flowmagazine.gr που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ψυχολογίας, καθώς και την ενδυνάμωση των ανθρώπων για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους. Για να συμβάλλει σε αυτό, θέλει να προσφέρει γνώση, μέσα από εκπαίδευση, από ειδικούς διαφόρων τομέων.

Επόμενο ραντεβού με το Believe In You το Σεπτέμβριο με συμβουλευτική γονέων, νέα σεμινάρια και πολλές ακόμα δράσεις.