Στους νέους επενδύει η Coca-Cola
1/4/2013 Επιχειρηματικότητα  
Στους νέους επενδύει η Coca-Cola

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Σε μία εποχή που η ελληνική οικονομία "μαστίζεται" από μία άνευ προηγουμένου τις τελευταίες δεκαετίες κρίση, η οποία έχει "εκτοξεύσει" τους δείκτες ανεργίας και ειδικότερα στην ανεργία των νέων, η Coca-Cola 3Ε υλοποιεί για μία ακόμη χρονιά τοΠρόγραμμα Εκπαίδευσης Αποφοίτων, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα σε ακόμη 12 νέους να ενταχθούν στην εταιρεία, να αποτελέσουν μέρος μίαςσυστηματικής εκπαίδευσης, να εργασθούν για ένα έτος κοντά στην εταιρεία και να έχουν την ευκαιρία στο τέλος του προγράμματος να τοποθετηθούν σε οργανική θέση εντός της Coca-Cola 3Ε.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αποφοίτων υλοποιείται από την Coca-Cola 3Ε τις τελευταίες δύο δεκαετίες περίπου, ενώ μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει πάνω από από 150 Graduates με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν διαγράψει σπουδαία πορεία εντός της εταιρείας αλλά και ευρύτερα στον όμιλο της Coca-Cola Hellenic με την ανάληψη υψηλόβαθμων θέσεων.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Graduate Trainee Program εκκινεί κάθε χρόνο περίπου Δεκέμβριο - Ιανουάριο, η διαδικασία επιλογής και προσέλκυσης στελεχών ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, ενώ μέσα στον Απρίλιο - Μάιο γίνεται και η τελική επιλογή των αποφοίτων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Τα 5 κύρια στάδια του προγράμματος
Το πρόγραμμα αποτελείται από πέντε κύρια στάδια και περιέχει εργασίες με θέματα που αφορούν τις βασικές λειτουργίες της εταιρείας:

- Εκτενής διαδικασία ένταξης: Διαρκεί δύο ολόκληρους μήνες και περιλαμβάνει διήμερο γενικό induction, λεπτομερείς παρουσιάσεις όλων των τμημάτων της εταιρείας από τους επικεφαλείς τους, επισκέψεις στα εργοστάσια της Coca-Cola 3Ε, σε διαφημιστικές εταιρίες και προμηθευτές με τους οποίους συνεργάζεται, καθώς και εργασία διάρκειας ενός μηνός μαζί με τους πωλητές της. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται στους απόφοιτους και εκτενής παρουσίαση του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας.

- Κτίσιμο "δικτύου": Ο κάθε απόφοιτος συνδέεται με έναν συνάδελφο, ο οποίος ονομάζεται "buddy". H επιλογή του buddy γίνεται με βάση τα εξής κριτήρια: να ανήκει στο ίδιο τμήμα με τον απόφοιτο, να έχει θετική ενέργεια καθώς επίσης και μία ιστορία επιτυχίας κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην εταιρεία. Ο buddy λειτουργεί ως "φίλος" για τον graduate και τον καθοδηγεί σε θέματα κουλτούρας και τρόπου λειτουργίας της εταιρείας.

- Περίοδος ανάθεσης έργων: Σε αυτό το σημείο, ο κάθε απόφοιτος παραπέμπεται σε κάποιον επικεφαλής έργου και δουλεύει πάνω σε σημαντικά έργα για το τμήμα του. Κατά τη διάρκεια του έτους, ο κάθε απόφοιτος θα δουλέψει σε 3 διαφορετικά έργα, με σκοπό να αποκτήσει μια σφαιρική γνώση του τμήματος στο οποίο είναι.

- Παρουσίαση των έργων: Στο τέλος κάθε τριμήνου και με την ολοκλήρωση του κάθε έργου, ο απόφοιτος παρουσιάζει τη δουλειά του ενώπιον μιας ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών του τμήματός τους, καθώς και εκπροσώπων του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού. Τόσο το αποτέλεσμα του έργου, όσο και η ίδια η παρουσίαση, αξιολογούνται κάθε φορά και συμβάλλουν στην τελική αξιολόγηση του αποφοίτου.

- Τελική αξιολόγηση: Οι υποψήφιοι μετά από επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος τοποθετούνται σε οργανικές θέσεις εντός της Coca Cola Τρία Έψιλον.

Η εταιρεία έχει ετοιμάσει μάλιστα και ένα ιδιαίτερο infographic το οποίο απεικονίζει τα πέντε στάδια του προγράμματος.

Δημιουργώντας εταιρικούς ηγέτες του αύριο
Στόχος του προγράμματος είναι αφενός να ενθαρρύνει τη διάθεση των νέων ανθρώπων, νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, για μάθηση, προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη, αλλά αφετέρου και να δημιουργήσει ηγέτες του αύριο για την ίδια την εταιρεία, πιστεύοντας ότι η επένδυση στις ικανότητες των ανθρώπων συμβάλλει, ουσιαστικά, στην επιχειρηματική της εξέλιξη.

Στην "καρδιά" της εταιρικής φιλοσοφίας, άλλωστε, βρίσκεται η θέση πως η επιχειρηματική επιτυχία της Coca-Cola 3Ε στηρίζεται στους ανθρώπους της, καθώς αυτοί είναι που σε καθημερινή βάση σκέπτονται, προβληματίζονται, αποφασίζουν, λαμβάνουν πρωτοβουλίες και με τον τρόπο αυτό υλοποιούν στην πράξη το όραμα και τις αξίες της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι απόφοιτοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα ακολουθούν ένα πρόγραμμα συστηματικής εκπαίδευσης με ενεργό ρόλο σε διατμηματικά/εταιρικά projects. Κατά τη διάρκεια των έργων οι απόφοιτοι εκπαιδεύονται πάνω σε τεχνικά και όχι μόνο θέματα , τα οποία τους δίνουν τις απαραίτητες δεξιότητες καθώς και εφόδια χρήσιμα για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη τους.

Καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, το τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, που είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα, λειτουργεί ως μέντορας για τους αποφοίτους και τους καθοδηγεί σε θέματα ανάπτυξης και επαγγελματικής συμπεριφοράς. Στη διαδικασία της εκπαίδευσης των αποφοίτων, ενεργή και έμπρακτη είναι και η συμμετοχή και η υποστήριξη ακόμη και του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον
Η εταιρεία αριθμεί 44 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, ενώ αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία του κλάδου τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιείται με τέσσερεις παραγωγικές μονάδες πανελλαδικά, οι οποίες και παράγουν το 98% των προϊόντων που διακινεί στην ελληνική αγορά.

Σήμερα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αποτελεί σημαντικό άμεσο εργοδότη για περίπου 2.000 εργαζομένους σε όλη την Ελλάδα, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Συμπληρωματικά όμως η λειτουργία της εταιρείας την τελευταία τριετία υπολογίζεται πως έχει δημιουργήσει και υποστηρίξει περισσότερες από 42.000 θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά, μέγεθος που αποκτά μεγαλύτερη σημασία στην τρέχουσα συγκυρία, όπου κλιμακώνεται το μέγεθος της ανεργίας.

Πηγή: emea.gr