Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Startup Weekend
4/4/2013 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Startup Weekend

Το ερχόμενο τριήμερο 5 έως 7 Απριλίου "ανεβαίνει" για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη ο θεσμός του Startup Weekend, ένας "μαραθώνιος" δημιουργικής επιχειρηματικότητας στον οποίο οι συμμετέχοντες επιχειρούν να σχηματίσουν, να εξελίξουν και να παρουσιάσουν μέσα σε 54 ώρες μια επιχειρηματική ιδέα που μπορεί να αποτελέσει αληθινή επιχείρηση.

Ο θεσμός μετράει ήδη μία πολύχρονη παρουσία στην Αθήνα, ενώ προσφάτως πραγματοποιήθηκε και στο Βόλο. Συνολικά σε όλο τον κόσμο, πάνω από 400 πόλεις οργανώνουν Startup Weekends, ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν γεννηθεί κατά την διάρκειά τους.

Το Startup Weekend Thessaloniki θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, που προσέφερε τους χώρους του στους οργανωτές, από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 Απριλίου, και θα ακολουθήσει το "κλασσικό" φορμάτ, με τις υποψήφιες ιδέες να παρουσιάζονται και να ψηφίζονται το απόγευμα της Παρασκευής και τα business plans να παρουσιάζονται και να επιλέγονται από την κριτική επιτροπή το βράδυ της Κυριακής.

Κεντρικός καλεσμένος της εναρκτήριας ημέρας είναι ο Πωλ Ευμορφίδης, διευθύνων σύμβουλος της CocoMat. Στην κριτική επιτροπή θα συμμετάσχουν οιΓιώργος Κασσελάκης, partner του Openfund, Σταύρος Μεσσήνης, ιδρυτής του FounderMeal, Σπύρος Κιαρτζής, υποδιευθυντής Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας της Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, Δρ. Μιχάλης Σαραντινός, διευθύνων σύμβουλος της Steficon και Θεοφάνης Βαρβόγλης, διευθυντής της Anatolia Business School του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να δει στο websiteτου τοπικού διαγωνισμού, καθώς και στο Facebook.

Πηγή: emea.gr