H Amalia Ghiban μιλάει στο Getbusy.gr για τη συμμετοχή της στο TEDx University of Piraeus
8/4/2013 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
H Amalia Ghiban μιλάει στο Getbusy.gr για τη συμμετοχή της στο TEDx University of Piraeus

Το TEDxUniversityofPiraeus παρουσιάζει ζωντανά την Amalia Ghiban στις 20 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Μια ομιλία που "αξίζει να διαδοθεί". Η Amalia μιλάει στο Getbusy.gr για τα όνειρα της, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, το μυστικό της επιτυχίας της καθώς και για την διοργάνωση του TEDxUniversityofPiraeus.

- Ποιο ήταν το όνειρο σου και πως ξεκίνησε;

Να κάνω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος με την δύναμη της αγάπης. Ξεκίνησε με την προσωπική μου συνειδητοποίηση ότι η αγάπη είναι αυτό που με καθοδηγεί. Εμένα και πολύ άλλο κόσμο.

- Τι δυσκολίες συνάντησες;

Έλλειψη κουράγιου να εκφραστώ, φόβος να αναζητήσω βοήθεια, οικονομικά να μην έχω περιουσία, χρήματα, εισόδημα και κυρίως αμφισβήτηση του ιδίου μου του εαυτού.

- Τι ήταν αυτό που σε κρατούσε να συνεχίσεις; Από που αντλούσες την ενέργεια;

Η αγάπη. Η ενέργεια της ζωής.

- Τι θα άλλαζες αν το ξαναζούσες από την αρχή;

Τίποτα.

- Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το καθοριστικό στοιχείο για την επιτυχία σου;

Το ότι άκουσα πέρα από αυτά που έλεγαν όλοι και άφησα τον εαυτό μου να φανερωθεί και να κάνει αυτό που τον εξέφραζε.

- Σε πτοεί η πραγματικότητα της σημερινής κατάστασης;

Όχι

- Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

Να εκμεταλλευτώ ότι ευκαιρία βρεθεί και να πάω τον εαυτό μου στο επόμενο επίπεδο.

- Τι σημαίνει για εσένα να είσαι ομιλητής/τρια στο TEDx University of Piraeus;

Είναι μεγάλη τιμή και ένδειξη εμπιστοσύνης. Είναι ευκαιρία για ωρίμανση του εαυτού και βίωση της μαγείας του να κάνεις κάτι έξω από τα νερά σου. Επιπλέον είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξερευνήσω τις Ελληνικές μου ρίζες.

- Η θεματική του TEDx University of Piraeus είναι BELIEVE. ACT. CHANGE. Τι σημαίνει για εσένα κάθε μια από αυτές τις λέξεις;

Κράτα την πίστη σου. Μην φοβηθείς να τσαλακώσεις την εικόνα σου. Βρες το κουράγιο να δημιουργήσεις κάτι άγνωστο.

- Ποιο είναι το motto σου?

Love is always the answer!

Λίγα Λόγια για το TEDxUniversityofPiraeus

Το TED αποτελεί έναν, θεσμό ιδεών αφιερωμένο στη λογική του: “Ideas worth spreading”. Αποτελεί μη κυβερνητικό και μη πολιτικό οργανισμό. Ξεκίνησε το 1984 ως ένα συνέδριο που θα φέρει σε επαφή άτομα από τρεις κόσμους, Technology , Education, Design και να δώσει τη δυνατότητα στις κοινότητες να ανταλλάξουν ιδέες. Στο πνεύμα αυτό του TED, διοργανώνονται τα ΤΕDx events, που διοργανώνονται ανεξάρτητα, για την προαγωγή ιδεών και την ενθάρρυνση του διαλόγου.

Το TEDxUniversityofPiraeus, είναι από τα πρώτα TEDx events σε ελληνικά Πανεπιστήμια και το πρώτο για την πόλη του Πειραιά, που οραματίζεται να αποτελέσει το έναυσμα για δράση, προσφορά και θετική σκέψη στη νεανική κοινότητα, καθώς και να γίνει γνωστό στην κοινωνία για το έργο του, μέσα από τις ιδέες και τις εμπειρίες που θα ακούγονται. Η θεματική του δε θα μπορούσε να είναι πιο σχετική με τις απαιτήσεις της κοινωνίας μας σήμερα από τους νέους της, για Πίστη, Δράση και Αλλαγή. Πιο συγκεκριμένα, οι ιδέες και οι εμπειρίες που θα ακουστούν, μέσα από την θεματική του Βelieve.Αct.Change. σκοπό έχουν να αναδείξουν το δρόμο της αλλαγής τόσο στον τρόπο σκέψης των νέων όσο και στην στάση τους απέναντι στη ζωή. Οι ομιλητές μέσα από τις ιδέες και τις εμπειρίες τους θα εμπνεύσουν και θα κινητοποιήσουν τους νέους για πίστη στον εαυτό τους και το περιβάλλον τους, για δράση και προσφορά και τελικά αλλαγή.

Δεν είναι τυχαίο που το πρώτο TEDx event για τον Πειραιά, είναι πρωτοβουλία φοιτητών του Πανεπιστημίου, που πίστεψαν στον εαυτό τους και στην πλατφόρμα του TED για την σημασία της διάδοσης ιδεών, που δρουν μέσω αυτής της πλατφόρμας και κινητοποιούνται για το σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από την αλλαγή της νεανικής και φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το link

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.