Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο φοιτητικός διαγωνισμός "The Negotiation Challenge"
10/4/2013 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο φοιτητικός διαγωνισμός "The Negotiation Challenge"

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο Παγκόσμιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων «The Negotiation Challenge» (TNC) ο οποίος διοργανώθηκε από το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece στις 5 & 6 Απριλίου 2013, με συμμετέχοντες ομάδες μεταπτυχιακών φοιτητών από επιλεγμένα Business και Law Schools από όλο τον κόσμο.

Κατά την διάρκεια 2 άρτια οργανωμένων ημερών, οι καλεσμένοι φοιτητές είχαν την ευκαρία όχι μόνο να διαγωνιστούν αλλά και να πάρουν μια γεύση απο τη ζωή στην Αθήνα, φεύγοντας ενθουσιασμένοι, με αξέχαστες εμπειρίες και αναμνήσεις να τους συνοδεύουν.

Το διαγωνιστικό επίπεδο ήταν υψηλότατο και η διαπραγματευτική δεινότητα όλων σχεδόν των ομάδων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε διάφορα μέρη της Αθήνας και σε διαφορετικού τύπου ασκήσεις κατά περίπτωση. Η εναρκτήρια άσκηση πραγματοποιήθηκε στο campus του American College of Greece. Μετά ακολούθησε η δεύτερη άσκηση, ναυτιλιακού περιεχομένου, στο εμπορικό πλοίο-μουσείο Liberty, στον Πειραιά. Η τρίτη άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μποδοσάκη, μετά την ευγενική παραχώρηση του χώρου από την Eurobank Ergasias, ενώ η τελευταία άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη, η οποία για δύο περίπου ώρες, έλαμψε διεθνώς. Αν και το πρόγραμμα των συμμετεχόντων ήταν απαιτητικό, όλοι τους ανεξαιρέτως, αντιμετώπισαν τις δοκιμασίες με προσμονή και χαρά.

Παρά τον έντονο συναγωνισμό, δύο ομάδες ξεχώρισαν: εκείνες του Πανεπιστημίου του Reykjavik της Ισλανδίας και του Γερμανικού HHL στην Λειψία, οι οποίες και συναντήθηκαν ξανά στο μεγαλοπρεπές και διεθνούς ακτινοβολίας, Μουσείο της Ακρόπολης για τον τελικό. Συμμετέχοντες και υποστηρικτές του διαγωνισμού είχαν την ευκαίρια λοιπον να θαυμάσουν, πέραν των μοναδικών εκθεμάτων του Μουσείου, τους φιναλίστ να διεκδικούν το τρόπαιο.

Για την επιλογή του νικητή η οργανωτική ομάδα είχε επιστρατεύσει μία ομάδα εξεχουσών προσωπικοτήτων από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα. Ο κ. Alexander von Reden, εταίρος στην μεγαλύτερη δικηγορική εταιρία της Γερμανίας και πιστός υπέρμαχος του TNC, ο καθηγητής Will Baber, τους πανεπιστημίου του Κιότο στην Ιαπωνία, ο καθηγητής Peter Kesting, του πανεπιστημίου του Ααρχους στην Δανία, και από την Ελλάδα ο κ. Σπύρος Παππάς, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Νίκος Σοφιανός, γ.γ. του ΕΒΕΑ.