Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Ασφαλής περιήγηση στο διαδίκτυο»
10/10/2014 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Ασφαλής περιήγηση στο διαδίκτυο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του Σχεδίου Δράσης Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών”, με θέμα “Ασφαλής περιήγηση στο διαδίκτυο” στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) σε συνεργασία με το Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από 100 άτομα , τόσο από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης όσο και από άλλους Δήμους της περιοχής των Αθηνών και απευθύνονταν κατά κύριο λόγο στις ωφελούμενες του Σχεδίου Δράσης (γυναίκες άνω των 50 ετών και γυναίκες μετανάστριες - πρόσφυγες), σε γονείς, καθώς και σε όλους όσους ήθελαν να ενημερωθούν για την ασφαλή περιήγηση στον κυβερνοχώρο.

Ηλίας Ηλιόπουλος - Εισηγητής Θεμάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας Η/Υ, Πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων


Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο εισηγητής κος Ηλίας Ηλιόπουλος, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τον τρόπο λειτουργίας του διαδικτύου, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην ιστορία του και τις νέες δυνατότητες που προσφέρει στους χρήστες του. Επισημάνθηκαν, ιδιαίτερα, οι δυνατότητες του διαδικτύου στην ενημέρωση, την επικοινωνία, τη διασκέδαση, τη διακυβέρνηση, την απλοποίηση και αμεσότητα των online αγορών καθώς και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας των ανθρώπων ενώ στο τέλος προτάθηκαν συγκεκριμένοι διαδικτυακοί τόποι όπου δίνονται αναλυτικές οδηγίες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Απόστολος Κολοκώτσιος - Web Developer, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής


Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο εισηγητής κος Απόστολος Κολοκώτσιος, αναφέρθηκε στα μέσα επικοινωνίας (e-mail, skype, msn, chat), τα κοινωνικά δίκτυα (facebook) και τις on-line αγορές (SSL, Paypal, πιστωτικές κάρτες), καθώς και στον πρακτικό τρόπο λειτουργίας τους, δίνοντας τις απαραίτητες συμβουλές για την ασφαλή συμπεριφορά των χρηστών κατά την χρήση τους και τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν.

Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με ένα μεγάλο πλήθος ερωτήσεων από το κοινό, ενώ στο τέλος ακολούθησε γεύμα προς όλους τους συμμετέχοντες.

To Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών” εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ).