Οι startups των celebrities!
15/10/2014 Επιχειρηματικότητα  
Οι startups των celebrities!

Είναι γνωστοί για τις ταινίες τους και τα τραγούδια τους. Κάποιοι από αυτούς είναι συμπαθείς στο κοινό, και κάποιοι δέχονται βέλη εξαιτίας της προκλητικής τους συμπεριφοράς.

Έχουν, όμως, ένα κοινό: δεν επαναπαύτηκαν σε ότι έχουν κάνει.

Οι ηθοποιοί και τραγουδιστές της λίστας έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στο «επιχειρείν». Δείτε ποιοι είναι οι επιχειρηματίες του Χόλιγουντ. 

1) Τζάστιν Μπίμπερ - Shots

Οι selfies μπορεί να έχουν γίνει μόδα, αλλά ο Τζάστιν Μπίμπερ είναι ο «βασιλιάς των selfies» αφού έχει χρηματοδοτήσει με 1,1 εκατ. δολάρια μια ειδική εφαρμογή. Το «Shots» έχει σχεδιαστεί από τη RockLive, τη φίρμα που ανέπτυσσε μέχρι πρόσφατα παιχνίδια για mobile gaming και πρόκειται για ένα μέρος που μπορεί να μοιραστεί κάποιος το τι κάνει ανεβάζοντας selfies και φωτογραφίες.
Μπορεί επίσης να μιλήσει με τους φίλους μέσω μιας ειδικής Shot με την οποία μπορεί να απαντήσει σε μια selfie. 


2) Τζάρεντ Λέτο - Nest

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τζάρεντ Λέτο έχει επενδύσει σε αρκετές μικρές εταιρείες τον τελευταίο καιρό, όπως οι Surf Air, Zenefits και Wish. Η «αγαπημένη» του, όμως, είναι η Nest που εξαγοράστηκε από την Google για 3.2 δισ. δολάρια. 


3) Τζέσικα Άλμπα - The Honest Co.

Η Τζέσικα Άλμπα δεν είναι πλέον μόνο μια γλυκιά ηθοποιός και μητέρα, αλλά επιχειρηματίας. Η εταιρεία The Honest Co ., η οποία παράγει οικολογικά προϊόντα για μωρά και έχε συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 70 εκατ. δολαρίων και έχει αποτιμηθεί στο 1 δισ. δολ., ενώ σχεδιάζει την επέκτασή της στην Κίνα. Τα ετήσια έσοδά της ξεπέρασαν τα 150 εκατ. δολ. το 2014, τριπλάσια σε σχέση με το 2013, ενώ 4 στους 5 πελάτες της είναι συνδρομητές στο διαδικτυακό της κατάστημα και κάνουν παραγγελίες κάθε μήνα ή γενικά σε μόνιμη βάση. Σύντομα η εταιρεία θα λανσάρει και προϊόντα περιποίησης για τις μητέρες, ενώ τα προϊόντα ήδη έχουν κερδίσει την πιστοποίηση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού B Lab. 


4) Λεονάρντο Ντι Κάπριο - Mobli

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δε δίστασε να επενδύσει 24 εκατ. δολάρια σε μια εταιρεία που προσπαθεί να ανταγωνιστεί το Instagram. Το Mobli πρόκειται για μια εφαρμογή που προτρέπει το κοινό να μοιράζεται φωτογραφίες και βίντεο από τη καθημερινότητα του χρησιμοποιώντας φίλτρα. 


5) Γουίλ Φέρελ - Funny or Die

Το Funny or Die είναι η ιστοσελίδα που επισκέπτεται κάποιος αν θέλει να γελάσει! Το website με τα πιο αστεία βίντεο του διαδικτύου ανήκει στον Γουίλ Φέρελ και Άνταμ Μακ Κέι και έχει θερμούς υποστηρικτές (κυρίως οικονομικούς) τις εταιρείες HBO, Sequoia Capital και SV Angel. 


6) Lady Gaga - Backplane

Η ανάγκη των διάσημων για «απομόνωση» είναι γνωστή. Ακόμα και όταν μιλάμε για απομόνωση στα κοινωνικά δίκτυα ή καλύτερα μια κοινωνική δικτύωση της ελίτ τους. Ο λόγος για τη δημιουργία του Backplane, ενός μέσου δικτύωσης για celebrities και μεγάλες εταιρείες (όπως οίκους μόδας κλπ.) που είχε στα ηνία τον Eric Schmidt, CEO της Google, και μέγα χορηγό την… Lady Gaga. Το δίκτυο αποκτούσε διαρκώς φανατικούς ακόλουθους και το 2014 μετατράπηκε σε μια πλατφόρμα όπου ο καθένας μπορεί να χτίσει το δικό του δίκτυο και να έχει κέρδος από αυτό. 


7) Άστον Κούτσερ - Airbnb

To 2011 o Άστον Κούτσερ απέδειξε έμπρακτα την αγάπη του για την τεχνολογία και την ικανότητα του να εντοπίζει νέες ευκαιρίες. Όχι μόνο επένδυσε, αλλά ανέλαβε την θέση του συμβούλου στρατηγικής στην Airbnb. Την εταιρεία που «κλόνισε» την κυριαρχία των ξενοδοχείων και παρουσίασε έναν εναλλακτικό τρόπο διακοπών.

Πηγή: fortunegreece.com