«Job-Pairs | Η εθελοντική πρωτοβουλία που δημιουργεί ευκαιρίες εδώ και ένα χρόνο»
11/11/2014 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
«Job-Pairs | Η εθελοντική πρωτοβουλία που δημιουργεί ευκαιρίες εδώ και ένα χρόνο»

To job-pairs έκλεισε ένα χρόνο από το επίσημο ξεκίνημά του, και η ομάδα του γιόρτασε τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, έχοντας στο πλευρό της όλους όσοι συνεισέφεραν στην προσπάθεια αυτή. Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, οι εμπνευστές, επίκουροι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κκ. Μαρία Βακόλα και Ιωάννης Νικολάου, οι εθελοντές, οι μέντορες, οι mentees και οι υποστηρικτές του Job-Pairs, βρέθηκαν στο Innovathens, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, και έκαναν μια αναδρομή στις 365 μέρες λειτουργίας και εθελοντικής προσπάθειας και στις επιτυχίες τους.

Η πρώτη επίσημη επιτυχία του job-pairs πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες μέρες πριν συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας. Το job-pairs διακρίθηκε με αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία στο HR», στα HR ExcellenceAwards της ΕΙΜΑΔ-ΕΕΔΕ, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2014, έπειτα από αξιολόγηση κριτικής επιτροπής, η οποία εξέτασε την ιδέα και τη λύση που δίνει στο πρόβλημα, την εφαρμογή της και τη διαδικασία που ακολουθείται, αλλά και τα αποτελέσματα που έχουν επέλθει μέχρι στιγμής. Η σύνδεση αποφοίτων ΑΕΙ/ ΤΕΙ που αναζητούν ενεργά εργασία με επαγγελματίες του χώρου των επιχειρήσεων που επιθυμούν να τους υποστηρίξουν μέσα από μια δομημένη διαδικασία, ως ιδέα αλλά και ο τρόπος υλοποίησής της από την ομάδα του job-pairs έλαβαν πολύ θετική αξιολόγηση και κριτικές, τόσο από τη διοργάνωση, όσο και από τους παρευρισκόμενους που εκπροσωπούσαν μεγάλη μερίδα των στελεχών διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου.

Στην εκδήλωση εορτασμού του ενός χρόνου λειτουργίας, πέρα από την παρουσίαση της πρωτοβουλίας αυτής, τη δομή και το περιεχόμενο των τεσσάρων συναντήσεων και τις ομιλίες συμμετεχόντων και υποστηρικτών, παρουσιάστηκαν η διαδρομή και τα μελλοντικά βήματα της πρωτοβουλίας. Μέσα στις τελευταίες 365 ημέρες, 89 επαγγελματικά ζευγάρια έχουν ολοκληρώσει τις συναντήσεις τους, ενώ 72 είναι αυτή τη στιγμή ενεργά. Συνολικά, ενδιαφέρον έχουν δηλώσει 528 άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν την διαδικασία του mentoring ως mentees και 197 ως μέντορες. Στο πλαίσιο των μελλοντικών βημάτων, ανακοινώθηκε η συνεργασία του Job-Pairs με το Innovathens, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, για εκπαίδευση ανέργων σε θέματα ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων, η επέκταση της πρωτοβουλίας στην Κύπρο, το«άνοιγμα» της πρωτοβουλίας σε άλλους κλάδους και το Job-Pairs Interview Simulation Series που σκοπό θα έχει να προετοιμάσει αποτελεσματικότερα υποψηφίους για τη διαδικασία της συνέντευξης. Όλα αυτά δε θα μπορούσαν φυσικά να είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη πολλών ατόμων.

Όπως δήλωσε η κα. Βουλγαράκη Στέλλα, μέντορας και Organizational Development Consultant, Executive Coach (ACC) και Trainer:«Αισθάνομαι τυχερή που το Job Pairs μου έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρω τη βοήθεια μου σε ανθρώπους που βρίσκονται σε επαγγελματική μετάβαση και να τους ωθήσω σε δράση». Αντίστοιχα, η Μαρία Ταραλά, mentee και φοιτήτρια HRM του Ο.Π.Α. ανέφερε για την εμπειρία της: «Είναι ευκαιρία να δικτυωθείς, να ακούσουν το όνομα σου, να δεις όλες τις πτυχές του κλάδου. Δεν είναι μονοδιάστατο και μπαίνεις ουσιαστικά μέσα στον χώρο» .

Για περισσότερες πληροφορίες του Job-Pairs, για δήλωση ενδιαφέροντος ως mentor ή mentee αλλά και για επαφή με την ομάδα επισκεφτείτε το http://www.job-pairs.gr

Λίγα λόγια για το Job- Pairs
Το job-pairs σχεδιάστηκε για να βοηθήσει άτομα που αναζητούν εργασία να μεταβούν επιτυχημένα στην αγορά εργασίας. Πως; Κάνοντας τη σύνδεση τους με στελέχη του κλάδου όπου επιθυμούν να απασχοληθούν. To στέλεχος με εργασιακή εμπειρία (job mentor), αποδέχεται να εμπλακεί σε 4 συναντήσεις με τον υποψήφιο για εύρεση εργασίας (job mentee), προκειμένου να ανταλλαγούν εμπειρίες και να προσφέρει καθοδήγηση για την επιτυχημένη μετάβαση του δεύτερου στην αγορά εργασίας.