Βραβεία AppWARDS 2013
1/5/2013 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Βραβεία AppWARDS 2013

Τα AppWARDS είναι cross-platform βραβεία που αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τις καλύτερες εφαρμογές (applications) για smartphones, tablets και smart TVs.

Στόχος

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει τα καλύτερα applications σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως και να αναδείξει τη δυναμική και τις αναπτυξιακές προοπτικές ενός κλάδου, του οποίου ο τζίρος μέχρι το 2015 θα έχει ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα -σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών- καθώς περίπου 10.000 developers δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Φιλοδοξεί στο να αναδείξει όλες τις πρωτοποριακές προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών στην αγορά των applications, αλλά και να δώσει την ευκαιρία σε ανεξάρτητους developers να έρθουν σε επαφή και να προβάλλουν τη δουλειά τους στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς.

Ειδική κατηγορία των App&Comers

Οι ανεξάρτητοι developers (φυσικά πρόσωπα) -και μόνο- έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες, προτάσεις και την εργασία τους ξεχωριστά, στο πλαίσιο της ειδικής κατηγορίας «App&Comers». Οι developers που θα διακριθούν ως «App&Comers» θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν τη δουλειά τους στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς, αλλά και να κερδίσουν ειδικά χρηματικά βραβεία.

Διαδικασία

Οι συμμετέχοντες στην κατηγορία των «App&Comers» δηλώνουν τη συμμετοχή τους στη φόρμα συμμετοχής, συμπληρώνοντας τα πεδία που απαιτούνται. Η συμμετοχή στην εν λόγω κατηγορία είναι δωρεάν.

Στη συνέχεια η κριτική επιτροπή αξιολογεί τις προτάσεις των συμμετεχόντων και καταλήγει σε ένα short list με τις 10 επικρατέστερες προτάσεις. Κατά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, οι developers παρουσιάζουν στο κοινό τις προτάσεις τους και το κοινό ψηφίζει σε πραγματικό χρόνο εκείνες που του αρέσουν. Στους τρεις (3) πρώτους νικητές γίνεται η απονομή των επάθλων.

Οι συμμετέχοντες καταθέτουν τις προτάσεις τους -είτε εμπορικά διαθέσιμες εφαρμογές, είτε σε στάδιο υλοποίησης, είτε την ιδέα της εφαρμογής- ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ο λόγος ύπαρξης του εν λόγω διαγωνισμού είναι για να δώσει τη δυνατότητα σε developers (φυσικά πρόσωπα) να παρουσιάσουν σε στοχευμένο κοινό τη δουλειά τους και να επιβραβευθούν γι αυτή.

Τα βραβεία

Τα βραβεία διοργανώνονται από την Twilight Zone Publications και πραγματοποιούνται με την επιστημονική υποστήριξη της ερευνητικής ομάδας Intelligent Media Lab (IML) του εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. .Οι διαγωνιζόμενοι -ανεξάρτητοι developers, start-ups και μεγαλύτερες εταιρείες- υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, οι οποίες αξιολογούνται απο την κριτική επιτροπή, που αποτελείται από ακαδημαϊκούς, ερευνητές και διακεκριμένα στελέχη της αγοράς.

Περισσότερες πληροφορίες στο appwards.gr