Παιδιά επιχειρηματίες και εκατομμυριούχοι!
12/1/2015 Διακρίσεις   Επιχειρηματικότητα  
Παιδιά επιχειρηματίες και εκατομμυριούχοι!

Ποτέ δεν είναι αρκετά νωρίς για να ξεκινήσει κανείς να ακολουθεί την κλίση και το ταλέντο του. Αν είναι λογικό να ξεκινά κανείς αθλητισμό στα 5 του χρόνια, γιατί όχι και επιχειρήσεις;

Οι νεαροί που ακολουθούν είναι ιδιοκτήτες εταιρειών, εφευρέτες και επιχειρηματίες.

Και έχουν κερδίσει ήδη πάρα πολλά χρήματα…

Ας δούμε τους μικρούς «Μίδες».


1) EVAN

Με τη βοήθεια του πατέρα του, ο 8χρονος Evan (που δεν αποκαλύπτει το επώνυμό του) δημιούργησε το EvanTube, ένα κανάλι στο Youtube το οποίο του αποφέρει 1,3 εκατ. δολάρια το χρόνο. Κάνει reviews παιχνιδιών, μιλάει για θέματα της ηλικίας του και η επιτυχία του αποδίδεται στο ότι είναι γλυκός και χαριτωμένος. Κάτι που, σε αντίθεση με όσα πιστεύει ο κάθε γονιός, δεν είναι και τόσο συνηθισμένο σε αυτές τις ηλικίες.


2) CHRISTIAN OWENS

Ο 20χρονος σήμερα Christian, που έχει ίνδαλμα τον Στιβ Τζομπς, άρχισε στα 12 του να μαθαίνει μόνος του web design. Στα 14 ίδρυσε την εταιρεία Mac Bundle Box με αντικείμενο τη δημιουργία εφαρμογών για Mac OSX. Στα 16 του είχε ήδη κερδίσει το πρώτο του εκατομμύριο.


3) ADAM HILDRETH

Όταν ήταν μόλις 14 ετών, το 1999, ίδρυσε το Dubit, ένα από τα πρώτα site για social networking. Ήταν τόσο δημοφιλές που δύο χρόνια αργότερα είχε ήδη πάνω από 3,5 εκατ. δολάρια στην τράπεζα. Συνέχισε αναπτύσσοντας το Crisp, ένα πρόγραμμα υπολογιστή που προστατεύει τους ανήλικους από online κινδύνους. Στα 30 του πια, η περιουσία του υπολογίζεται στα 40 εκατ. δολάρια.


4) CAMERON JOHNSON

Το 1996, στα 11 του χρόνια, έφτιαχνε στον υπολογιστή ευχετήριες και προσκλητήριες κάρτες για τα πάρτι των γονιών του. Οι καλεσμένοι ήταν τόσο εντυπωσιασμένοι που άρχισαν να τον πληρώνουν για να φτιάχνει τις δικές τους. Στα 14 του ίδρυσε την εταιρεία Cheers and Tears και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την online διαφήμιση και το software. Όσο πήγαινε στο γυμνάσιο το εισόδημά του ήταν περίπου 400.000 δολάρια το μήνα. Συνεχίζει να είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, συγγραφέας και ομιλητής.


5) GEOFF, DAVE, ΚΑΙ CATHERINE COOK

Τρία αδέλφια που, όταν ήταν ακόμα μαθητές και έπρεπε να αλλάξουν σχολείο, σκέφτηκαν ότι ο καλύτερος τρόπος να κάνουν νέους φίλους και να μην χάσουν τους παλιούς ήταν να φτιάξουν ένα site όπου θα μπορούν να «συναντιούνται» με όλους. Έτσι ίδρυσαν το MyYearbook, το οποίο πούλησαν το 2011 για 100 εκατ. δολάρια.


6) FARRHAD ACIDWALLA

Ο νεαρός Ινδός ίδρυσε στα 16 του στη Βομβάη την εταιρεία Rockstah Media, η οποία εξελίχθηκε σε μια από τις πιο επιτυχημένες στο χώρο του internet marketing. Στα 20 του σήμερα θεωρείται από τους πιο πολλά υποσχόμενους επιχειρηματίες για τις δεκαετίες που έρχονται.


7) EMIL MOTYCKA

Γεννήθηκε το 1988. Στα 8 του άρχισε να κουρεύει γκαζόν επί πληρωμή. Στα 13 του πήρε δάνειο 8.000 δολάρια για να αγοράσει μια επαγγελματική μηχανή. Στα 14 του αγόρασε ένα φορτηγό. Στα 18 του ίδρυσε τη Motycka Enterprises και σήμερα είναι εκατομμυριούχος. Στο μεταξύ πρόλαβε και να σπουδάσει.


8) RYAN

Ο 12χρονος Ryan συμμετείχε στο Shark Tank - το τηλεοπτικό ριάλιτι με τους νέους entrepreneurs - από το οποίο έφυγε έχοντας αποκομίσει 25.000 δολάρια για την επιχείρησή του. Αμέσως μετά ίδρυσε τη Ryan’s Barkery που παρασκευάζει τροφές και λιχουδιές για κατοικίδια.

Πηγή: fortunegreece.com