Ο δισεκατομμυριούχος που απορρίφθηκε από 30 δουλειές
8/3/2015 Διακρίσεις   Συμβουλές καριέρας - Σταδιοδρομία  
Ο δισεκατομμυριούχος που απορρίφθηκε από 30 δουλειές

Ο Τζακ Μα είναι σίγουρα ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο. Η Alibaba εξυπηρετεί 100 εκατομμύρια καταναλωτές την ημέρα, ενώ η περιουσία του υπολογίζεται στα 20,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πριν όμως γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο Τζακ Μα αντιμετώπισε μια σειρά από απορρίψεις, σε διάφορους τομείς.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Τσάρλι Ρόους, ο πενηντάχρονος επιχειρηματίας αποκάλυψε πως απέτυχε στις εξετάσεις για να περάσει στο πανεπιστήμιο τρεις φορές.

Ακόμα και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο Μα απορρίφθηκε από 30 διαφορετικές δουλειές στις οποίες έκανε αίτηση για εργασία.

«Έκανα αίτηση για δουλειά στην αστυνομία. Μου είπαν “δεν είσαι αρκετά καλός”. Πήγα ακόμα και στα KFC όταν ήρθαν στην πόλη μου. 24 άτομα πήγαν για τη δουλειά. 23 έγιναν αποδεκτά. Ήμουν ο μόνος…!»

Αλλά και όταν ίδρυσε την Alibaba το 1998, συνάντησε νέα εμπόδια.

Τα πρώτα τρία χρόνια η εταιρεία δεν μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά. Ο κύριος λόγος ήταν πως δεν είχε κανένα τρόπο να ολοκληρώνει τις πληρωμές από τις ηλεκτρονικές αγορές των πελατών της, αφού καμία τράπεζα δεν δεχόταν να συνεργαστεί μαζί του.

Ο Μα αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του πρόγραμμα πληρωμών που ονομαζόταν Alipay. Το πρόγραμμα που εξυπηρετεί τις πληρωμές διεθνών αγοραστών και πωλητών, μεταξύ διαφορετικών νομισμάτων, ήταν εκείνο τον καιρό, για τους περισσότερους, «η πιο ηλίθια ιδέα που είχε ποτέ», εξομολογείται ο Μα. «Δεν με ένοιαζε αν ήταν ηλίθια ιδέα, αρκεί που οι άνθρωπου μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν»

Σήμερα, 800 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν το Alipay.

Πηγή: fortunegreece.com