Employment Action Day 2013
16/5/2013 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Employment Action Day 2013

Η AEGEE-Αθήνα και η AEGEE-Πειραιάς, σε συνεργασία και με το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth UnEmployment Project, διοργανώνουν τη διημερίδα Employment Action Day 2013. Οι ομιλίες της διημερίδας θα έχουν ως κεντρικούς άξονες την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, την ανάδειξη του εθελοντισμού και την παρουσίαση πληθώρας εθελοντικών προγραμμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη που προωθούν την κινητικότητα, την δραστηριοποίηση και την επιμόρφωση των νέων.

Το πρώτο μέρος της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θεματική Νεανική Επιχειρηματικότητα”. H ημερίδα θα διαρκέσει από τις 11.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα με τις ακόλουθες θεματικές.

Η επιχειρηματικότητα από το χθες στο σήμερα .

Εισηγήτρια του θέματος η Ιωάννα Πεπελάση αναπληρώτρια καθηγήτρια οικονομικής ιστορίας στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι νέες τεχνολογίες στην σύγχρονη επιχειρηματικότητα.
Εισηγήτρια του θέματος η Βίκυ Ντάλλας ιδρύτρια και υπεύθυνη έργων της εταιρείας 9AM Internet Media Labs και προώθηση επιχειρηματικότητας μέσω Startup . gr & Growing . gr       

Digital Marketing και Social Media
Εισηγητής του Θέματος ο Φίλιππος Ζακόπουλος που στο ενεργητικό του μετράει 4 εκκινήσεις start - ups και μια θέση στελέχους σε ελληνική πολυεθνική. Πλέον συμμετέχει στην εταιρεία Webfusion και ασχολείται με το εμπορικό κομμάτι ανάπτυξης νέων επιχειρήσεων, στον σύγχρονο digital κόσμο του word of mouth marketing και των social media .    

Σκέψου με ORAMA :Πως να δημιουργήσεις το δικό σου start - up
Εισηγητής του Θέματος o Ορέστης Ματσούκας ιδρυτής της ORAMA - Group που στο ενεργητικό της διαθέτει μια σειρά από Star - ups σε στάδιο ανάπτυξης. Ασχολείται ενεργά με την ανάπτυξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, ως μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών, τακτικός μέλος της Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων και συνιδρυτής του Κέντρου Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας & Τεχνολογίας. Τέλος αποτέλεσε συντονιστής της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας 2011 και εμπνευστής του StartingUp .

Εκδημοκρατισμός της επιχειρηματικότητας

Starting up : Stimulation στα νέα επιχειρηματικά δεδομένα

Εισαγωγή και workshop πάνω στην δημιουργία της δικής σου επιχείρησης. Το workshop θα προσφέρει στους συμμετέχοντες εξοικείωση με τα στάδια, δημιουργίας ενός start-up όπως ακριβώς το φαντάζονται.

 
Το δεύτερο μέρος της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί τη τρίτη 21 Μαΐου 2013 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8), με τίτλο: Εθελοντισμός και Κινητικότητα: Ευρωπαίος πολίτης, δραστήριος πολίτης. (Πως) Δραστηριοποιούνται οι νέοι;” . Η ημερίδα θα διαρκέσει απο τις 11.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα με τις ακόλουθες θεματικές:

-Εισαγωγή: «Το μέλλον της Ευρώπης: Νεολαία σε κίνηση.».
Προβολή βίντεο – μήνυμα της Επιτρόπου Ανδρούλλας Βασιλείου προς τα μέλη του European Students’ Forum για το μέλλον της Ευρώπης καθώς και βίντεο με θέμα τον εθελοντισμό και των δυνατοτήτων που παρέχονται στη νεολαία.

-Παρουσιάσεις εθελοντικών οργανώσεων και προγραμμάτων.

1) AEGEE :
Επιμορφωτικά προγράμματα πολιτισμικών ανταλλαγών, με πολύ χαμηλό κόστος λόγω του εθελοντικού τους χαρακτήρα, με σκοπό την προώθηση της κινητικότητας και της συνεργασίας των νέων σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Έθεσε τα θεμέλια του προγράμματος ERASMUS και δικτυώνεται σε όλη την Ευρώπη με πάνω από 10.000 μέλη.
2)Ευρωπαϊκή έκφραση:
Προωθεί την ευρωπαϊκή ιδέα και την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και συμβάλλει στη δημιουργία συνείδησης Ευρωπαίου πολίτη, αποβλέποντας τελικά σε μια μορφή ομοσπονδιακής οργάνωσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα πληροφόρησης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης, απασχόλησης, πολιτισμού, ισότητας-διακρίσεων, ευπαθών κοινωνικά ομάδων, συμμετέχοντας στη βελτίωση της ποιότητας του ανθρωπογενούς και του φυσικού περιβάλλοντος, σε μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη.
3)
GAAEC :
Προωθεί την ορθή ηγεσία και την συμμετοχή σε διεθνείς υποθέσεις με βάση τον κεντρικό ρόλο της διεθνούς κοινότητας στο σύγχρονο κόσμο. Με έμφαση στα διεθνή θέματα και στην Ευρωατλαντική συνεργασία στοχεύει στην ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα και στην προώθηση του εποικοδομητικού διαλόγου.
4)ΕΛΙΞ:
Καλλιεργεί, από το 1987, την
εθελοντική συνείδηση και προωθεί την εθελοντική προσφορά . Βασικός της στόχος είναι η συμβολή στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου και η εξέλιξή του ως πολίτη του κόσμου μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Πραγματοποιεί διεθνείς δράσεις εθελοντικής συμμετοχής με αντικείμενο τηνκοινωνική προσφορά, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση του πολιτισμού.
4)Καλλιτεχνείο των Αχαρνών:
Δράσεις που αφορούν την τέχνη, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, την ενημέρωση. Στο Καλλιτεχνείο φιλοξενούνται καλλιτεχνικά δρώμενα σ' εβδομαδιαία βάση, λειτουργεί το μοναδικό κοινωνικό φροντιστήριο στις Αχαρνές, λαμβάνουν χώρα συνέδρια και συζητήσεις και δημιουργούν καλλιτεχνικές ομάδες, υπάρχει η μόνη δανειστική βιβλιοθήκη στις Αχαρνές και πρόσφατα αναπτύσσεται έντονη δραστηριότητα με παρεμβάσεις στους ανοιχτούς χώρους της πόλης.
5)Ώρα για δράση:
Ένας καινοτόμος περιβαλλοντικός σύλλογος που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, μέσα από πληθώρα δράσεων.
6)
Glo Vo :
Μία παγκόσμια πλατφόρμα που αναλαμβάνει την στελέχωση, επιλογή, εκπαίδευση, οργάνωση και συντονισμό των εθελοντικών ομάδων διαφόρων events, διασφαλίζοντας έτσι την επιτυχία των events και μια εποικοδομητική και διασκεδαστική εμπειρία για τους εθελοντές.

-Παρουσίαση προγραμμάτων Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς

-Παρουσίαση προγράμματος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης: -Δραστηριοποιήσου με την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (
EVS) -
Επιδοτούμενα προγράμματα πρακτικής στο εξωτερικό με εθελοντικό χαρακτήρα.

-Επίλογος με εμπειρίες νέων εθελοντών.

Η δράσεις μας αυτές έχουν την υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ελλάδος, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και του Κέντρου Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας & Τεχνολογίας .Οι δυο ημερίδες θα συνοδεύονται από coffee breaks και δυνατότητα συζήτησης μεταξύ των συμμετεχόντων με τους ομιλητές. Και στις δυο ημερίδες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.    

Προκειμένου να λάβετε μέρος στο σεμινάριο θα χρειαστεί να κάνετε μια προεγγραφή στο mail aegee.ead@gmail.com. H προεγγραφή γίνεται διότι είναι αναγκαίο να έχουμε τα στοιχεία σας για τα πιστοποιητικά παρακολούθησης καθώς και για λόγους δικής σας διευκόλυνσης κατά τη διαδικασία του registration .
Τα στοιχεία που πρέπει να περιέχει το mail που θα σταλεί στη παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση είναι τα εξής:
- Ονοματεπώνυμο
- Ε-mail επικοινωνίας
- Σχολή & Τμήμα φοίτησης/Πτυχίο
- Ηλικία
- Εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε πιστοποιητικό παρακολούθησης


Στην ημερίδα «Εθελοντισμός και Κινητικότητα
” θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για την είσοδο στο κτίριο του Γραφείου του Ε.Κ. Παρακαλείσθε να προσκομίσετε και την ταυτότητά σας. Θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί και θα υπάρξει παρέμβαση ευρωβουλευτή.

       
Είναι απαραίτητη η παρακολούθηση και των δύο ημερίδων, στα πλαίσια του
Employment Action Day 2013, για την απόδωση των πιστοποιητικών, τα οποία θα υπογραφούν από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.