Σχολή των Σχέσεων: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους ηλικίας 18-25 ετών
7/4/2015 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Σχολή των Σχέσεων: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους ηλικίας 18-25 ετών

Όλοι κάποτε είμασταν παιδιά. Χαιρόμασταν το παιχνίδι, την παρέα, την ανεμελιά. Μας άρεσε η εξερεύνηση, είχαμε δίψα για γνώση, φαντασία και ενθουσιασμό για δημιουργία. Ύστερα ήρθε το σχολείο, καθηλωθήκαμε οι περισσότεροι στα θρανία και περάσαμε εκεί την πιο τρυφερή μας ηλικία. Στην εφηβεία προσπαθήσαμε να καταλάβουμε ποιοί είμαστε και πού βρισκόμαστε, αλλά πώς να προλάβουμε ανάμεσα στις ατέλειωτες ώρες στα φροντιστήρια, τα γαλλικά και το πιάνο. Μεγαλώνοντας διαπιστώνουμε ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι αυτός που ονειρευόμασταν. Προτείνουμε λοιπόν να συνεργαστούμε για να αλλάξουμε κατεύθυνση˙ από τον ατομικισμό και τα πρότυπα που βασίζονται μόνο στο «έχω», να στραφούμε προς μια συλλογική συνείδηση όπου η ατομική ελευθερία ισορροπεί με το κοινό καλό.

Είμαστε μια ομάδα ενηλίκων που αποφασίσαμε να κάνουμε πράξη το όραμα για μια καλύτερη κοινωνία και γι’ αυτό δημιουργούμε τη Σχολή των Σχέσεων. Καλούμε νέους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 18 έως 25 ετών, στην Αίγινα, σε ένα όμορφο, παλιό αρχοντικό κοντά στη θάλασσα, όπου θα τους προσφέρουμε το χώρο και το χρόνο για να διερευνήσουν τη σχέση με τον εαυτό τους, τη σχέση με τους άλλους, τη σχέση με τη φύση. Η παραμονή θα διαρκεί έξι μήνες, από το Νοέμβριο του 2015 έως το Μάιο του 2016. Οι συμμετέχοντες θα ζουν κοινοτική ζωή, με ένα καθημερινό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει ασκήσεις σωματικές και αυτογνωσίας, κοινές δράσεις, μεθόδους επικοινωνίας και λήψης αποφάσεων, κ.ά. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους του νησιού και τις ασχολίες τους, είτε πρόκειται για αγρότες, ψαράδες, καλλιτέχνες, ώστε να πάρουν ερεθίσματα από αυτούς, είτε για τις οργανωμένες ομάδες της τοπικής κοινότητας, ώστε να έχουν αλληλεπίδραση με τις δραστηριότητές τους. Ο τελευταίος μήνας θα είναι αφιερωμένος στο «καραβάνι»˙ πεζοπορία, δηλαδή, μέχρι το βουνό Οίτη. Ένας μήνας ολοκληρωτικά αφιερωμένος στην ύπαιθρο, όπου θα βιώσει κανείς τις ευλογίες, τις δυσκολίες και την αναντικατάστατη διδασκαλία που μας προσφέρει μια από τις βαθύτερές μας σχέσεις: η σχέση μας με τη Φύση.

Σκοπός της Σχολής δεν είναι τόσο η μόρφωση, όσο μια μετα-μόρφωση, προσφέροντας στους συμμετέχοντες υποστήριξη για την προσωπική τους ανάπτυξη, που θα βασίζεται σε αληθινά βιώματα. Το σχολείο θα είναι στην ουσία ένα εργαστήριο, όπου όλοι θα μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο. Αντί για θρανία, θα καθόμαστε σε κύκλο. Αντί για την πλάτη του συμμαθητή μας, θα βλέπουμε όλα τα πρόσωπα γύρω μας και εκεί όλες οι καρδιές θα μπορούν να ανοίξουν, χωρίς το φόβο της κριτικής, χωρίς συμβουλές. Θα είμαστε εκεί για να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο!


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας: www.schoolofallrelations.com