Θέλετε να φτιάξετε το κατάλληλο logo για την startup σας; Ρίξτε μία ματιά στα Online Logo Design Contests
15/7/2015 Επιχειρηματικότητα  
Θέλετε να φτιάξετε το κατάλληλο logo για την startup σας; Ρίξτε μία ματιά στα Online Logo Design Contests

Κάθε startup έχει ένα μοναδικό όνομα, έτσι, το λογότυπο του σχεδιασμού της κάθε εταιρείας θα πρέπει να είναι μοναδικό και καινοτόμο για να την κάνεi να ξεχωρίζει από το πλήθος. Ένα λογότυπο δεν είναι μόνο ένα σχέδιο είναι μια ταυτότητα της κάθε εταιρείας από από πλευράς brand value.

Ένα λογότυπο πρέπει να αντιπροσωπεύει την αξία της μάρκας και την αφοσίωση της εταιρείας προς τους πελάτες της. Αλλά, η επιλογή ενός σωστά δομημένου λογότυπου μπορεί να είναι πολύ δύσκολη χωρίς τις κατάλληλες δεξιότητες και γνώσεις της αγοράς.

Παρά το γεγονός ότι, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές στην αγορά για να φτιάξετε το λογότυπο της εταιρεία σσας, οι περισσότερες επιλογές είναι αρκετά ακριβές, έτσι πολλές startup δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πληρώσουν αυτά τα ποσά για να φτιάξουν το δικό τους logo.

Ευτυχώς, αυτή την εποχή υπάρχει μια νέα τάση στον χώρο του σχεδιασμού logo, η τάση λοιπόν είναι οι διαγωνισμοί σχεδιασμού λογοτύπων, όπου ένας μεγάλος αριθμός ειδικευμένων σχεδιαστών ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να σας παραδώσουν ένα ονειρικό λογότυπο για την εταιρεία σας.

Για να αρχίσετε ένα διαγωνισμό πρέπει να υποβάλετε μία σύντομη περιγραφή για το πως οραματίζεστε το λογότυπο σας και λίγα λόγια για την εταιρία και το marketplace της και τα υπόλοιπα τα αφήνετε στους ειδικευμένους σχεδιαστές. Όσο μεγαλύτερο είναι το χρηματικό έπαθλο που δίνετε, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των σχεδίων που θα λάβετε από τους σχεδιαστές. Στο τέλος του διαγωνισμού ο πελάτης διαλέγει το λογότυπο το οποίο ταιριάζει πιο πολυ με αυτό που επιζητούσε.

Από κάτω θα βρείτε κάποια από τα καλύτερα websites που κάνουν αυτούς τους διαγωνισμους logo που αναφέραμε νωρίτερα:

99 Designs

Ένα διάσημο όνομα στη βιομηχανία του σχεδιασμού λογοτύπων, το 99Designs κυριαρχεί στην αγορά λόγω της δημιουργίας μοναδικών και δημιουργικών λογοτύπων για επιχειρήσεις και startup. Μπορείτε να βρείτε ένα ευρύ φάσμα λύσεων σχεδιασμού συμπεριλαμβανομένων, των logo design, το σχεδιασμό T-shirt, σχέδια επαγγελματικών καρτών και σχέδια διαφημιστικών banner.

Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα basic διαγωνισμό λογοτύπου δίνοντας 299 δολάρια όπου θα περιμένετε 30 σχέδια από τους καλύτερους σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο. Διπλασιάζοντας τα χρήματα σας, αυξάνεται τις πιθανότητες για να βρείτε από ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία το καταλληλότερο logo για την startup σας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο startup.gr .