Το πτυχίο φιλοσοφίας σας κάνει καλύτερο entrepreneur
26/7/2015 Επιχειρηματικότητα  
Το πτυχίο φιλοσοφίας σας κάνει καλύτερο entrepreneur

Του Κώστα Φαρμάκη

Θα περίμενε κανείς ότι ένα πτυχίο λογοτεχνίας, ή αγγλικής φιλολογίας ή φιλοσοφίας βοηθούν τον επίδοξο επιχειρηματία; Κι όμως, ο δρόμος προς την επιτυχία δεν περνάει απαραίτητα από τις σχολές μάνατζμεντ. Φυσικά και είναι ένα στάδιο από το οποίο όποιος περνά αποκτά πολύτιμα εφόδια, όμως θα εκπλαγείτε από το πώς κάποια πτυχία που φαίνονται άσχετα, βοηθούν τελικά τον νέο επιχειρηματία να σταθεί στα πόδια του και να θέσει γερές βάσεις.

1. ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗ

Όπως κάθε επιχειρηματίας μαθαίνει πολύ σύντομα στην πράξη, το να εκφράζεται κανείς άψογα στον γραπτό λόγο είναι βασική προϋπόθεση για να προωθήσει τις ιδέες και το προϊόν του. Κάθε business plan, κάθε πρόταση για χρηματοδότηση, κάθε email προς επενδυτές, κάθε ανάρτηση σε blog ή social media, κάθε διαμόρφωση για SEO χρειάζεται τέλεια χρήση της γλώσσας. Ειδικά τα αγγλικά, γλώσσα με την οποία θα χρειαστεί να επικοινωνείτε σχεδόν αποκλειστικά με τους πελάτες και τις αγορές σας.

2. ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Η κατανόηση των λογιστικών μιας επιχείρησης, του οικονομικού περιβάλλοντος, των φορολογικών διατάξεων και η γενικότερη γνώση της οικονομίας μπορούν να κάνουν τη διαφορά για τη νέα μικρή σας εταιρεία, διαφορά ζωής ή θανάτου. Επιπλέον, θα μπορείτε να συντάσσετε την οικονομική σας πρόταση προς τους επενδυτές ή τους πελάτες, ενώ θα υπάρχει πάντα η δυνατότητα να μεταπηδήσετε στο πεδίο της οικονομικής συμβουλευτικής.

3. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάβασε περισσότερα στο fortunegreece.com