Βραβεύσεις νικητών 3ου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία»
3/6/2013 Διακρίσεις   Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Βραβεύσεις νικητών 3ου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα για 3η συνεχή χρονιά, αναδεικνύοντας δέκα προτάσεις οι οποίες βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 49.000 ευρώ.

Πρώτος νικητής αναδείχθηκε η ομάδα φοιτητών του ΕΜΠ για τη Δικτυακή Πλατφόρμα Ανάπτυξης Λογισμικού sourceLair.

Συνολικά, στους νικητές του τρίτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα απενεμήθηκαν δέκα βραβεία:

· Το πρώτο χρηματικό βραβείο είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Παρασκευά Κασιδιάρη, Αντώνιου Καλιπέτη, Αθανάσιου Δαγκλή, Αντώνιου Μανούση και Μάριου Ευάγγελου Κόγια για την πρότασή τους με τίτλο «sourceLair - Δικτυακή Πλατφόρμα Ανάπτυξης Λογισμικού».

· Το δεύτερο χρηματικό βραβείο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Μυρτώς Παπαθάνου, Άρη Ευάγγελου Δημέα, Γιώργου Παπαγιανόπουλου και Μιχάλη Πρίντζου για την πρότασή τους με τίτλο «Gommyr Power Networks - Ενσωμάτωση και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αυτόνομα ενεργειακά δίκτυα».

· Το τρίτο χρηματικό βραβείο έξι χιλιάδων ευρώ (6.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Δημήτριου Μανδηλιώτη, Κωνσταντίνου Τούμπα, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, Κυριακής Καζά και Αικατερίνης Κυπριώτη για την πρότασή τους με τίτλο «Symbiosis Alzheimer's Support : Η Σουίτα των SymbioGames».

· Το τέταρτο χρηματικό βραβείο τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) απονεμήθηκε στον Ιωάννη Σαχσαμάνογλου για την πρότασή του με τίτλο «Ηλιακός ανελκυστήρας».

Έξι ακόμη χρηματικά βραβεία χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500€) απονεμήθηκαν στους:

1. Αναστάσιο Βούλγαρη για την πρότασή του με τίτλο «Greece: History & Culture».

2. Ομάδα των Δημήτρη Μωραΐτη, Ιωσήφ Αλβέρτη και Μιχάλη Πετυχάκη για την πρότασή τους με τίτλο «Moodeet - Simply Social».

3. Ομάδα των Χρήστου Ξενακίδη και Δήμητρας Κοσμίδου για την πρότασή τους με τίτλο «Alzfinder.com. Σύστημα πληθοανάθεσης (Crowdsourcing) για την αναζήτηση εξαφανισθέντων Ατόμων και υποστήριξη ασθενών της νόσου Alzheimer».

4. Ομάδα των Κωνσταντίνο Παπαλεξανδρή και Ελευθερίας Ζούρου για την πρότασή τους με τίτλο «DOCTORANYTIME.GR. Το σημείο συνάντησης γιατρού και ασθενή, ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να κλείσει ραντεβού online».

5. Παναγιώτη Χρήστου για την πρότασή του με τίτλο «Ανάλυση Συνδυασμένου Κύκλου Κυψέλης Καυσίμου και Μικροστροβίλου με χρήση Φυσικού Αερίου».

6. Ομάδα των Αλέξανδρου Χριστόπουλου-Πανούτσου, Αριστείδη Λαύκα και Βενέδικτου Αντύπα για την πρότασή τους με τίτλο «Human Electric - Μεικτή Πλατφόρμα Hardware, smartphone και web software για φορέσιμες εφαρμογές που συνδυαζόμενες σχηματίζουν συσταδικά δίκτυα».

Επιπλέον, δόθηκαν δέκα (10) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop) στους συμμετέχοντες των οποίων οι προτάσεις προκρίθηκαν στη Β’ Φάση χωρίς να προκριθούν στη Γ’ Φαση και σαράντα (40) δωροεπιταγές σε συμμετέχοντες οι οποίοι συμμετείχαν στην Α’ Φάση και τα ονόματα των οποίων επιλέχθηκαν με κλήρωση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε επίσης η έναρξη του τέταρτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» για το 2013. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.nbg.gr/ibank/innovation καθώς επίσης και στη σελίδα του Facebook www.facebook.com/ibanknbg όλες οι λεπτομέρειες του τέταρτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία».