Υποτροφίες 1 εκατ. δολαρίων από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"
7/6/2013 Υποτροφίες  
Υποτροφίες 1 εκατ. δολαρίων από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

Φοιτητές από την Ελλάδα μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" ύψους 1 εκατ. δολαρίων προς το Πανεπιστήμιο York, στο Τορόντο του Καναδά, η οποία θα τους προσφέρει τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο πανεπιστημιακό αυτό ίδρυμα.

Η δωρεά του Ιδρύματος πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό των 70 ετών διπλωματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Καναδά και θα ανακοινωθεί επισήμως στις 7 Ιουνίου, στο πλαίσιο της 17ης Ετήσιας Εορταστικής Εκδήλωσης του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς στο Τορόντο.

Μέσω της δωρεάς, θα επιχορηγηθούν δύο υποτροφίες:

- Υποτροφία Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" για Προπτυχιακούς Φοιτητές, η οποία θα επιτρέψει σε προπτυχιακούς φοιτητές από ελληνικά πανεπιστήμια να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο York,

- Υποτροφία Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" για Επισκέπτες-Μεταπτυχιακούς φοιτητές, η οποία θα δίνεται ετησίως σε ένα διδακτορικό φοιτητή ελληνικού πανεπιστημίου.

Το πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου York προσφέρει μαθήματα Ελληνικής γλώσσας, καθώς και Αρχαίας και Νεο-ελληνικής Ιστορίας. Οι υποτροφίες που πραγματοποιούνται από τους συνεργάτες του York από την ελληνική κοινότητα αφορούν τους φοιτητές του προγράμματος. Ο Σάκης Γκέκας που κατέχει την Έδρα της Νεο-ελληνικής Ιστορίας του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο York, καθιέρωσε πρόσφατα το Ελληνικό και Καναδικό Πρόγραμμα Ιστορίας (Greek Canadian History Project), σε συνεργασία με το διδακτορικό φοιτητή Κρις Γκράφος.

Πηγή: emea.gr