Στην Ελλάδα το παγκόσμιο δίκτυο κοινωνικής καινοτομίας Ashoka
10/6/2013 Επιχειρηματικότητα  
Στην Ελλάδα το παγκόσμιο δίκτυο κοινωνικής καινοτομίας Ashoka

Με μία "έκπληξη" ολοκληρώθηκε η τρίτη διοργάνωση του event νεανικής επιχειρηματικότητας Startup Live Athens #3, με θέμα τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, καθώς όπως ανακοίνωσε μέσω διαδικτυακής κλήσης από τις ΗΠΑ η Αφροδίτη Μπουικίδη, σύμβουλος στην "Ashoka - Innovators for the Public" από τις ΗΠΑ, η πρωτοβουλία αυτή προγραμματίζει να ξεκινήσει τη λειτουργία της και στην Ελλάδα.

Η Ashoka αποτελεί μία παγκόσμια κοινότητα ηγετικών προσωπικοτήτων στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, οι οποίοι φέρουν τον τίτλο Ashoka Fellows. Πρόκειται για ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, που επινοούν λύσεις ικανές να αλλάξουν τα υπάρχοντα συστήματα και να ανταποκριθούν στα πιο πιεστικά κοινωνικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο.

Η πρωτοβουλία αυτή λειτουργεί σε πάνω από 70 χώρες του κόσμου και συνεργάζεται με πάνω από 3.000 fellows. Τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ένας επιχειρηματίας για να ενταχθεί στην Ashoka είναι η πρωτοτυπία της ιδέας του, η δημιουργικότητά του, τα επιχειρηματικά του προτερήματα, ο κοινωνικός αντίκτυπος της ιδέας του και ο ηθικός του χαρακτήρας.

Όπως τόνισε η Αφροδίτη Μπουικίδη, η Ashoka βλέπει την Ελλάδα ως μία χώρα στην οποία υπάρχουν ευκαιρίες για ανθρώπους που φέρνουν αλλαγές σε κοινωνικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, η Ashoka "κτίζει" ήδη συνεργασίες στη χώρα προκειμένου να λειτουργήσει ένα παράρτημά της και στην Ελλάδα. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίκτυο από τους αποκαλούμενους Ashoka fellows και στην Ελλάδα, να φέρει την παγκόσμια καινοτομία και στη χώρα και να υποστηρίξει νέους επιχειρηματίες που δημιουργούν κοινωνικές αλλαγές.

Μιλώντας στο ακροατήριο του Startup Live Athens #3, τέλος, η Αφρ. Μπουικίδη έδωσε τη συμβουλή της σχετικά με την επιτυχημένη κοινωνική επιχειρηματικότητα και όπως τόνισε το "κλειδί" είναι οι ενδιαφερόμενοι να μην παραμένουν "απομονωμένοι" αλλά να διασυνδέονται και να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους, εντελώς διαφορετικούς από αυτούς, ώστε να εξελίσσουν τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες τους, μέσα από την επαφή μαζί τους.

Πηγή: emea.gr