Η διαχείριση των συγκρούσεων στον χώρο εργασίας
2/11/2015 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα   Συμβουλές καριέρας - Σταδιοδρομία  
Η διαχείριση των συγκρούσεων στον χώρο εργασίας

Πόσο συχνά έχουμε παρατηρήσει ομάδες, στις οποίες επικρατεί ένα κλίμα επίπλαστης αρμονίας και τα μέλη τους φοβούνται να συγκρουστούν αποφεύγοντας με κάθε κόστος κάθε είδος αντιπαράθεσης;

Οι συγκρούσεις είναι φυσιολογικό μέρος των ανθρώπινων αλλελεπιδράσεων, που προκύπτουν κάθε φορά που έχουμε ανάγκες και επιθυμίες, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για εμάς, ενώ ταυτόχρονα θεωρούμε ότι κάποιος άλλος εμποδίζει την εκπλήρωση τους. Συχνά είναι αποτέλεσμα κακής επικοινωνίας και συσσωρευμένης δυσαρέσκειας, η οποία όταν δεν αντιμετωπίζεται άμεσα και αποτελεσματικά μπορεί να οδηγήσει σε σειρά ζητημάτων για μια επιχείρηση, ομάδα ή οργανισμό, όπως, μεταξύ άλλων:

  • Στη μείωση του ηθικού, της απόδοσης και της παραγωγικότητας των εργαζομένων.
  • Στην αύξηση του στρες, της απογοήτευσης και του ρυθμού αποχώρησης τους.
  • Στην αδυναμία επικοινωνίας, συνεργασίας και τον ανταγωνισμό μεταξύ ατόμων και τμημάτων.
  • Στην αδυναμία διαχείρισης και αποτελεσματικής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.
  • Στη μείωση της καλής εικόνας, της ποιότητας και της απόδοσης των παραγώμενων αποτελεσμάτων και την αναστολή της εξέλιξης του συνόλου της ομάδας, της επιχείρησης ή του οργανισμού.


Σε αυτές τις περιπτώσεις οι συγκρούσεις αποτελούν αδιέξοδα, που κοστίζουν σε όλους και ιδίως στην ίδια την επιχείρηση, την ομάδα ή τον οργανισμό.
Συνειδητοποιώντας όμως πως το κάθε μέλος της ομάδας συνεισφέρει με τη στάση και τη συμπεριφορά του στις συγκρούσεις, που αναπτύσσονται σε αυτή, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη και τη συνοχή της ομάδας και αναπτύσσοντας την ικανότητα των μελών της να συγκρούονται παραγωγικά και εποικοδομητικά, οι συγκρούσεις μπορούν να αποτελέσουν ευκαιρίες για ανάπτυξη δημιουργικών λύσεων, που εστιάζουν στις ανάγκες όλων, να ενδυναμώσουν τα άτομα και την ομάδα και να ενισχύσουν την υπευθυνότητα και τη δέσμευση στο κοινό όραμα και ως αποτέλεσμα να βελτιώσουν τις αποδόσεις και την παραγωγή αποτελεσμάτων των ατόμων, των ομάδων, των επιχειρήσεων και των οργανισμών.

Ο Άγγελος Δερλώπας, διαπιστευμένος coach (ICF PCC) με 20ετή πορεία στο management, ιδρυτής της Positivity Coaching και η Στέλλα Γαμβρέλλη, δικηγόρος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια Υ.Δ.Δ.Α.Δ., personal & executive coach και εκπαιδεύτρια ενηλίκων έχουν σχεδιάσει και εισηγούνται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαχείριση Συγκρούσεων στο χώρο εργασίας (" Managing Conflict in the Workplace ") , το οποίο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνδυάζει τα ωφέλη της τέχνης της διαμεσολάβησης και του coaching.

Συμμετέχοντας σε αυτό έχετε την ευκαιρία να αναπτύξετε μια καλύτερη κατανόηση του πλαισίου και της δυναμικής εντός των οποίων αναπτύσσονται οι συγκρούσεις στο χώρο εργασίας, να αποκτήσετε επίγνωση για τον ρόλο που κάθε μέλος της ομάδας παίζει στις συγκρούσεις αυτές και τον τρόπο που αυτές αναπτύσσονται και εξελίσσονται, να εξερευνήσετε νέες προοπτικές, βήματα και λύσεις, που θα σας βοηθήσουν να διαχειρίζεστε τις συγκρούσεις, να επικοινωνείτε και να συνεργάζεστε αποτελεσματικότερα και, εάν επιθυμείτε, να διαδραμματίσετε ένα ενεργό μεσολαβητικό ρόλο στην αντιμετώπιση και την πρόληψη των συγκρούσεων στο χώρο εργασίας σας, υποστηρίζοντας το σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας εταιρικής κουλτούρας ανοιχτότητας, ομαδικότητας, επικοινωνίας και συνεργασίας.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 αυτοτελή μέρη.

Στο 1o μέρος οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις και θα αναπτύξουν βασικές δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν ούτως ώστε να είναι θέση να επικοινωνούν και να διαχειρίζονται τις συγκρούσεις που προκύπτουν στο χώρο εργασίας τους αποτελεσματικότερα.

Στο 2ο μέρος οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευθούν περαιτέρω, γνωρίζοντας βασικές τεχνικές και διαδικασίες, ώστε να μπορούν να διαδραμματίζουν ενεργό μεσολαβητικό ρόλο στην αντιμετώπιση και την πρόληψη των συγκρούσεων στο χώρο εργασίας τους.

Στο 3ο μέρος παρέχεται οι δυνατότητα σε όσους συμμετέχοντες ενδιαφέρονται να μεταφέρουν τις γνώσεις, τις δεξιοτήτες και τις πρακτικές ικανότητες, τις οποίες απέκτησαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μερών στην επιχείρηση, την ομάδα ή τον οργανισμό, με τον οποίο συνεργάζονται, υποστηρίζοντας το σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας εταιρικής κουλτούρας ανοιχτότητας, ομαδικότητας, επικοινωνίας και συνεργασίας, με βάση τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα, μέσω ενός εξειδικευμένου προγράμματος που θα δημιουργηθεί αποκλειστικά για την επιχείρηση, την ομάδα ή τον οργανισμό. Στο μέρος αυτό, εφαρμόζονται επιπλέον, κατόπιν συννενόησης, διαγνωστικά εργαλεία ομάδων και ηγετών. Γιατί ό,τι είναι μετρήσιμο είναι και διαχειρίσιμο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών και leaders σε ομάδες, εταιρείες και οργανισμούς και ιδίως σε:

  • Εxecutives,
  • Τeam leaders,
  • ΗR professionals,
  • Business unit managers.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος μπορεί να απευθύνεται στο σύνολο των εργαζομένων ή των μελών μιας επιχείρησης (ή ενός τμήματος αυτής), μιας ομάδας ή ενός οργανισμού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στις 30 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 – 20.00 θα πραγματοποιηθεί σχετικό ανοιχτό εισαγωγικό εργαστήριο για τη διαχείριση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας στο Europe Direct (Ακαδημίας 50 Αθήνα, είσοδος από Σόλωνος). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με προηγούμενη κράτηση θέσης εδώ.

Άγγελος Δερλώπας

Ο Άγγελος Δερλώπας είναι διαπιστευμένος επαγγελματίας Coach (ICF PCC), εκπαιδευμένος εκπαιδευτής για coaches και μέντορες και πιστοποιημένος Mentor Coach. Έχει πάνω από 1000 ώρες εμπειρία σε υπηρεσίες coaching & mentoring και άλλες τόσες ως εκπαιδευτής στους ίδιους τομείς. Πραγματοποίησε σπουδές στο coaching σε Αγγλία, Ιρλανδία και ΗΠΑ. Έχει πιστοποιηθεί σε μια σειρά από εργαλεία που μετρούν τις ποιότητες μιας ομάδας (Team Diagnostics, Team 360 View, Organization View, Team Leader View). Έχοντας διανύσει 20ετή πορεία στο management, σήμερα, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη Ψυχολογία, σαν CEO της Positivity Coaching απολαμβάνει αποκλειστικές συνεργασίες με τους κορυφαίους του χώρου παγκοσμίως, και προσφέρει πιστοποιημένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, εξωτερικά προγράμματα mentoring και ατομικές συνεδρίες απαράμιλλης ποιότητας. Είναι ιδρυτικό μέλος του ICF Greece Chapter και Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Έχει επανειλημμένα παρουσιάσει θέματα σε σχέση με το coaching σε διεθνή συνέδρια όπως το TEDxNicosia, το World Coaching Congress 2013 και το EMCC Annual Conference 2015. Το 2013 βραβεύθηκε για την προσφορά του με το Global Coaching Leadership Award και το 2015 με CSR Bronze Award.

Πηγή: epixeiro.gr