Διήμερο σεμινάριο στο FOUND.ATION για τις βασικές αρχές των οικονομικών των επιχειρήσεων
10/12/2015 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Διήμερο σεμινάριο στο FOUND.ATION για τις βασικές αρχές των οικονομικών των επιχειρήσεων

Ένα διήμερο σεμινάριο διοργανώνεται στο FOUND.ATION, 21 και 22 Δεκεβρίου με θέμα " Fundamentals of Finance and Accounting for Non-Financial Managers".

Σκοπός της διήμερου σεμιναρίου είναι να μεταδώσει στους συμμετέχοντες που διαθέτουν μικρή εμπειρία σε οικονομικά θέματα, τις απαραίτητες γνώσεις, εμπειρίες και πρακτικά εργαλεία των Οικονομικών των Επιχειρήσεων, έτσι ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν έγκαιρα αποφάσεις, να προβλέπουν τις οικονομικές συνέπειες των αποφάσεων αυτών, να τις αξιολογούν ερμηνεύοντας και συσχετίζοντας οικονομικά, εμπορικά μεγέθη και δείκτες, να παρακολουθούν την πορεία των στόχων, να προβαίνουν έγκαιρα σε διορθωτικές ενέργειες και τέλος να συντονίζουν αποτελεσματικά την επικοινωνία μεταξύ των ατόμων που καλύπτουν τα διαφορετικά πόστα μιας εταιρείας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εν δυνάμει και νέους επιχειρηματίες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους πάνω στο πεδίο της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά το γνωστικό και πρακτικό σκέλος των Οικονομικών μιας Επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε startup εταιρείες, σε νέους Επιχειρηματίες και Στελέχη που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν σε τμήματα εταιρειών όπως: Πωλήσεις, Διοίκηση Λειτουργιών, Marketing, Προμήθειες, Παραγωγή, Logistics, HR, Οικονομικές Υπηρεσίες/Λογιστήριο.

To πρόγραμμα σε τίτλους

  • Ερμηνεία Οικονομικών και Εμπορικών Μεγεθών
  • Οικονομικές και Εμπορικές Πολιτικές
  • Ανάλυση και Ερμηνεία Οικονομικών & Εμπορικών Στοιχείων
  • Εναλλακτικά χρηματοδοτικά εργαλεία
  • Ανάπτυξη κερδών και ανάπτυξη ρευστότητας σε μία start-up

 

Δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου αναλυτικά εδώ.

Εισηγητής

Ο Γιάννης Ζησιμάτος είναι γεννημένος το 1965 στην Αθήνα. Είναι Οικονομολόγος Επιχειρήσεων (Business Finance), απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαθέτει Master in Business Administration (MBA) από το AGSM & Nottingham University, Certificate in IFRS, έχει ολοκληρώσει τις εξ αποστάσεως σπουδές του στο πρόγραμμα του Harvard Business Publishing "Harvard Manage Mentor" από την Being Essential, κατέχει άδεια άσκησης Οικονομολογικού Επαγγέλματος, άδεια Φοροτέχνη Α τάξεως, είναι πιστοποιημένος εισηγητής εκπαιδευτικών σεμιναρίων, έχει διατελέσει θεματικός σύμβουλος ΕΟΜΜΕΧ και είναι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (ΙΟΦΟΜ).

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 και διετέλεσε επί σειρά ετών Προϊστάμενος (1992 – 1995) και Διευθυντής (1996 – 2005) σε μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, περνώντας από όλες τις λειτουργίες μιας επιχειρηματικής μονάδας όπως Πωλήσεις, Παραγωγή, Λογιστήριο, Αγορές, Εσωτερικό Έλεγχο, Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας και Οικονομική Διεύθυνση ως Οικονομικός & Διοικητικός Διευθυντής. Από το 2006 είναι Επιχειρηματικός Σύμβουλος και part-time Οικονομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων.

Ως Διευθυντής Επιχειρήσεων και ως Επιχειρηματικός Σύμβουλός έχει φέρει εις πέρας δεκάδες επιχειρηματικές μελέτες, οικονομικές μελέτες καθώς και έργα αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων.

Συνοπτικό πρόγραμμα

  • Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 17:00 – 21:00
  • Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 17:00 – 21:00

 

Συνολική διάρκεια: 8 ώρες

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο, το πρόγραμμα και το κόστος μπορείτε να δείτε εδώ.