Τα υπέρ και τα κατά των συνεργατικών χώρων
29/1/2016 Έρευνες   Επιχειρηματικότητα  
Τα υπέρ και τα κατά των συνεργατικών χώρων

Παγκόσμια έρευνα της Regus σε 44.000 στελέχη και επιχειρηματίες, σε περισσότερες από 100 χώρες, αναδεικνύουν τα υπέρ και τα κατά των συνεργατικών χώρων.

Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του αυξανόμενου κόστους εγκατάστασης και συντήρησης των γραφείων μια εταιρίας αλλά και λόγω των αλλαγών στον τρόπο εργασίας, έχει παρατηρηθεί μια αύξηση των συνεργατικών χώρων. Το 2014 περίπου 300.000 επαγγελματίες εργάζονταν σε 6.000 συνεργατικούς χώρους παγκοσμίως. Ενας συνεργατικός χώρος προσφέρει πολυάριθμα πλεονεκτήματα στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις, ενώ αναδεικνύονται και παρατηρήσεις απο τους συμμετέχοντες της νέας παγκόσμιας έρευνας.

ΥΠΕΡ

1. Χαμηλότερα και ευέλικτα κόστη

Αποκτάτε σύγχρονα και «μοδάτα» γραφεία, άμεσα και με ελαστικά κόστη που προσαρμόζονται στις ανάγκες σας. Μοιράζεστε το hardware, έχετε γραμματεία και τα γενικά έξοδα θα είναι αρκετά λιγότερα από ένα προσωπικό γραφείο. Δεν είστε αναγκασμένοι να υπογράψετε μακροχρόνιες μισθώσεις και παραμένετε ελεύθεροι και ευέλικτοι.

2. Κίνητρο και ώθηση για εξέλιξη

Θα βρεθείτε ανάμεσα σε επαγγελματίες με τον ίδιο τρόπο σκέψης. Κάποιες φορές, το να περιβάλλεστε από άλλα άτομα βοηθά να διατηρηθεί η έμπνευσή σας και ο ενθουσιασμός σας σε υψηλό επίπεδο.

3. Δικτύωση

Δεν υπάρχει καταλληλότερο περιβάλλον από ένα συνεργατικό χώρο για να αναπτυχθεί ένα σταθερό δίκτυο από επαγγελματίες που σκέφτονται σαν και εσάς και που μπορεί να φανούν χρήσιμοι για την εξέλιξη της επιχείρησης σας.

4. Δημιουργικότητα

Μερικές φορές, χρειάζεται εκτεταμένο χρονικό διάστημα και ενέργεια για να βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας. Με το να είμαστε σε ένα περιβάλλον συλλογικής εργασίας, μπορείτε να προσεγγίσετε άλλους επιχειρηματίες για να πάρετε τη συμβουλή τους. Συχνά, έχουν αντιμετωπίσει κάποιο παρόμοιο θέμα και μπορεί να δώσουν μια δημιουργική λύση ή πρακτικές προτάσεις.

ΚΑΤΑ

1. Κρυφά Κόστη

Σύμφωνα με την έρευνα, κάτι που δεν καλύπτει ένας συνεργατικός χώρος είναι η ανάγκη να γίνουν συναντήσεις με πελάτες σε ένα πιο επίσημο περιβάλλον. Αν και το κόστος να νοικιάσεις ένα γραφείο σε συνεργατικό χώρο είναι ουσιαστικά χαμηλότερο από το να υπογράψεις μια μακροχρόνια μίσθωση, μπορεί τα κρυφά κόστη να αλλάξουν τις ισορροπίες. Σιγουρευτείτε πως ο χώρος μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας για πιο επίσημες παρουσιάσεις.

2. Απόσπαση προσοχής

Ένας συνεργατικός χώρος αυξάνει την παραγωγικότητα. Εάν ανακαλύψετε ότι συνέχεια αποσπάται εύκολα η προσοχή σας, ίσως είναι η ώρα να επιστρέψετε σε συμβατικό γραφείο. Πάνω από το 70% των ερωτηθέντων απαντά πως η έλλειψη ιδιωτικότητας είναι κάτι που μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλημα.

3. Internet και Ασφάλεια

Από τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας είναι πως οι χαμηλές ταχύτητες internet και το άγχος για την ασφάλεια μερικών σημαντικών εγγράφων είναι ψηλά στους προβληματισμούς των ερωτηθέντων. Βεβαιωθείτε πως ο χώρος που θα επιλέξετε καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες.

4. Ανταγωνισμός

Είναι πιθανόν να βρεθείτε σε άμεσο ανταγωνισμό με κάποιον που μοιράζεται το συνεργατικό σας χώρο και αυτό μπορεί να είναι λίγο άβολο. Μείνετε εστιασμένοι σε αυτό που θέλετε να επιτύχετε και κρατήστε μυστικά τα σχέδιά σας. Αν μπορείτε, προσπαθήστε να μετατρέψετε έναν δυνητικό ανταγωνιστή σε σύμμαχό σας. Αν είστε και οι δύο ταλαντούχοι και έχετε κοινούς στόχους, ίσως ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσετε είναι να ενώσετε τις ιδέες σας.

Η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια για τα Βαλκάνια της REGUS, δήλωσε οτι η Regus « είναι μια εταιρεία που προσφέρει business lounges και συνεργατικούς χώρους σε πάνω από 100 χώρες και δίνει ιδιαίτερη σημασία στους χώρους της, ώστε να καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες των πελατών της, προσφέροντας ευέλικτα συμβόλαια, χαμηλά κόστη και υπερσύγχρονες τεχνολογικές υποδομές σύμφωνα με τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης εταιρείας ανεξαρτήτως μεγέθους. »