Αίτηση συμμετοχής στην αποστολή νεοφυών επιχειρήσεων στο DLD Innovation Festival
10/6/2016 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα   Επιχειρηματικότητα  
Αίτηση συμμετοχής στην αποστολή νεοφυών επιχειρήσεων στο DLD Innovation Festival

Στο πλαίσιο της έναρξης του Οικοσυστήματος Καινοτομίας «OK!THESS», ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον αδελφοποιημένο Δήμο του Τελ-Αβιβ, ανέλαβε την πρωτοβουλία να μεταβούν 5 εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων (startups) ή επίδοξων επιχειρήσεων από τη Θεσσαλονίκη και να φιλοξενηθούν στο Τελ-Αβίβ κατά την διάρκεια τουDLD Innovation Festival που γίνεται από τις 24 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

H φιλοξενία περιλαμβάνει στέγη, γεύματα και δωρεάν συμμετοχή στο φεστιβάλ καθώς και περιηγήσεις σε φορείς που διαμορφώνουν το οικοσύστημα καινοτομίας του Τελ-Αβίβ.

Στο DLD Innovation Festival συμμετέχει μεγάλος αριθμός startups αλλά και πάρα πολλοί επενδυτές, έτσι στους συμμετέχοντες θα δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα, να δικτυωθούν με άλλες startup και να μάθουν από πρώτο χέρι πως λειτουργεί η χρηματοδότηση της καινοτομίας.

Η πόλη του Τελ-Αβιβ επαναλαμβάνει αυτό το πρόγραμμα κάθε χρόνο για 30 startups απ’ όλο τον κόσμο και από αυτές οι 5 θα είναι φέτος από τη Θεσσαλονίκη. Η κάθε χρονιά έχει επίσης μια θεματική και φέτος αυτή είναι η “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα”. Αυτό δεν περιορίζει τις 5 ομάδες από τη Θεσσαλονίκη αλλά εφ’ όσον προκύψει θέμα επιλογής, θα προτιμηθούν, μεταξύ ίσων, ομάδες που εκφράζουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην επίσκεψη θα πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα το αργότερο μέχρι τις 21/6/2016. Η επιλογή θα γίνει με βάση:

1. Το προσδοκώμενο όφελος από αυτή την εμπειρία για την επιχειρηματική προσπάθεια

2. το βαθμό καινοτομίας και ωριμότητας της επιχειρηματικής ιδέας.

Οι επικρατέστερες ομάδες ενδέχεται να κληθούν σε συνέντευξη.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους έως τις 21/6 εδώ.