3ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Κύπρου 2016: Ανοιχτός για συμμετοχές!
17/6/2016 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα   Επιχειρηματικότητα   Διαγωνισμοί  
3ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Κύπρου 2016: Ανοιχτός για συμμετοχές!

Ανοιχτός σε συμμετοχές είναι ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Κύπρου (CyEC), όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι νέοι επιστήμονες μπορούν να υποβάλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες μέχρι τις 18 Ιουνίου 2016.

Το CyEC είναι μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κύπρου, που υλοποιείται σε στρατηγική συνεργασία με τη Cyta και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, την AKTIS Associates, τηνRisetech Media, το DisruptCyprus.com, το DisruptEurope.eu.

O διαγωνισμός όπως κάθε χρόνο στοχεύει στην καλλιέργεια επιχειρηματικού πνεύματος μεταξύ των νέων επιστημόνων του νησιού, ενθαρρύνοντας τους να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματικές ευκαιρίες. Παράλληλα το CyEC παρέχει την δυνατότητα καθοδήγησης σε μια περίοδο 3 μηνών όπου θα γίνουν εργαστήριο σε θέματα όπως το μάρκετινγκ, χρηματοικονομικά, pitching και business model canvas.

Φέτος, το CyEC θα φιλοξενήσει ένα εναρκτήριο Σαββατοκύριακο (Kickoff Weekend) στις 25-26 Ιουνίου σε μια προσπάθεια να παράσχει επιχειρηματικές δεξιότητες σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες. Οι ομάδες θα τύχουν εντατικής εκπαίδευσης και καθοδήγησης, με απτή εμπειρία από διεθνώς καταξιωμένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε νεοσύστατα (start-up) οικοσυστήματα. Αυτή την χρονιά θα έχουμε μαζί μας τον Shawn Broderick, συνέταιρο στο SOSV – The Accelerator VC ένα από τους μεγαλύτερους επιταχυντές ιδεών (Accelerator/VC) στον κόσμο και πρώην διευθυντή του TechStars Βοστώνης.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 18 Ιουνίου να υποβάλουν μια τρισέλιδη παρουσίαση προώθησης του έργου (ή pitch deck) μέσω διαδικτύου στο www.cyec.org.cy, περιγράφοντας την Επιχειρηματική ιδέα – Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα – Στοχευμένη αγορά – Τεχνολογία – Δυναμικό αγοράς και τα Προσόντα της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη φάση 2, θα ειδοποιηθούν να έρθουν στο Kickoff Weekend αλλά και στα επόμενα εργαστήρια όπου θα πρέπει να αναπτύξουν περαιτέρω την αρχική τους επιχειρηματική πρόταση και να την υποβάλουν σε μια παρουσίαση μπροστά στην κριτική επιτροπή του CyEC. Ακολούθως, η ΚριτικήΕπιτροπή του CyEC θα αξιολογήσει και βαθμολογήσει τα προτεινόμενα υψηλής τεχνολογίας εγχειρήματα και θα επιλέξει τους φιναλίστ/νικητές του διαγωνισμού.

Τέλος, οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στην Τελετή Απονομής Βραβείων του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί πριν από το τέλος του έτους, και θα λάβουν €8.000, € 4.000 και € 2.000 αντίστοιχα μαζί με άλλα δώρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες και εγγραφές για τον διαγωνισμό στο www.cyec.org.cy ή μέσω των κοινωνικών δικτύων μας και του hashtag #CyEC.