Η μετατροπή του brain drain σε brain gain
24/6/2016 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Η μετατροπή του brain drain σε brain gain

Η πρωτοβουλία Brain Gain διοργανώνει την επίσημη παρουσίαση της την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 19.00 στο The Hub Events (οδός Αλκμήνης 5).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα 100 ιδρυτικά μέλη και οι στόχοι του Brain Gain, καθώς και τα αποτελέσματα της πρώτης διαδικτυακής έρευνας στην οποία ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 3000 Έλληνες νέοι επιστήμονες της γενιάς του braindrain.

Η πρωτοβουλία Brain Gain δημιουργήθηκε από Έλληνες και Ελληνίδες νέους επιστήμονες και επαγγελματίες του εξωτερικού.

Η μετατροπή του brain drain σε brain gain είναι ο θεμελιώδης στόχος της πρωτοβουλίας. Η αλληλεπίδραση των Ελλήνων του εξωτερικού και της Ελλάδας και ιδανικά η επιστροφή ανθρώπινου δυναμικού είναι για εμάς αναγκαία συνισταμένη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, την οικονομική ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε οποιονδήποτε ζει ή εργάζεται στο εξωτερικό και θέλει να προσφέρει στη δημιουργική αξιοποίηση και την προσέλκυση του ανθρωπίνου δυναμικού που έχασε η χώρα.

Παρέμβαση στην εκδήλωση θα κάνουν οι:

κ. Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η κα. Ζωή Κούρνια, Ερευνήτρια Γ , Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθυντής της Εφημερίδας “H Καθημερινή” κ. Αλέξης Παπαχελάς.