Εκδήλωση με θέμα «Business Angels & Startups Opportunities: Incentives for Investors»
8/7/2016 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα   Επιχειρηματικότητα  
Εκδήλωση με θέμα «Business Angels & Startups Opportunities: Incentives for Investors»

To Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το Δήμο Θεσσαλονίκηςδιοργανώνουν την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 17:30 (5.30μ.μ.) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκδήλωση με θέμα «Business Angels & Startups Opportunities: Incentives for Investors» (Επιχειρηματικοί Άγγελοι & επενδυτικές ευκαιρίες για τα start ups: Κίνητρα για τους επενδυτές).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των φορέων του οικοσυστήματος καινοτομίας και start ups επιχειρήσεων για την σημασία των επιχειρηματικών αγγέλων (business angels) στη χρηματοδότηση και την υποστήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων στα πρώιμα στάδια ανάπτυξής τους. Παράλληλα θα παρουσιασθούν καλές πρακτικές στο εξωτερικό με έμφαση στα κίνητρα και στην εκπαίδευση των επιχειρηματιών που θέλουν να γίνουν επιχειρηματικοί άγγελοι προκειμένου και στην Ελλάδα να δημιουργηθεί από την Πολιτεία ένα αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο κινήτρων σε υποψήφιους επιχειρηματικούς αγγέλους που θα συμβάλλει στη εισροή υγιών ιδιωτικών κεφαλαίων σε καινοτόμα επιχειρηματικά εγχειρήματα, συμβάλλοντας στη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν καταξιωμένοι σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ομιλητές. Συγκεκριμένα θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Επιχειρηματικών Αγγέλων της Τουρκίας (TBBA) και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN), κ. Baybars Altuntas, ο ιδρυτής της εταιρείας Angelou Economics & International Accelerator στο Όστιν του Τέξας των ΗΠΑ, κ. Άγγελος Αγγέλου, ο ιδρυτής της εταιρείας StartTech Ventures, πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών "Yes for Europe" και ιδρυτής της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, κ. Δημήτρης Τσίγκος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), κ. Γιάννης Παπαδόπουλος.

Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία θα συμμετέχουν και οι βουλευτές, κ. Σωκράτης Φάμελος* (ΣΥΡΙΖΑ)-invited και κ. Θεόδωρος Καράογλου (ΝΔ), καθώς και ο Πρόεδρος και CEO της Alumil και μέλος του Δ.Σ. της Α.Ζ.Κ. Α.Ε., κ. Γιώργος Μυλωνάς. Στη συνέχεια θα υπάρξει δυνατότητα ερωτήσεων και παρεμβάσεων των παρευρισκομένων.

Επισημαίνεται ότι οι εισηγήσεις των ομιλητών θα είναι στα Αγγλικά.

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΗeΒΑΝ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απαιτείται προεγγραφή. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.