Σεμινάριο στην Ερμούπολη για την Κοινωνία της Πληροφορίας 2016
8/7/2016 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα   Επιχειρηματικότητα  
Σεμινάριο στην Ερμούπολη για την Κοινωνία της Πληροφορίας 2016

Η Ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ πραγματοποιεί και φέτος σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙIΕ/ΕΙΕ) στην Ερμούπολη της Σύρου.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουλίου έως το πρωί της Κυριακής 10 Ιουλίου στον χώρο που διεξάγεται κάθε χρόνο, δηλαδή στην αίθουσα «Παρθενών» του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κτίριο παλιού 1ου Γυμνασίου Σύρου).

Το Σεμινάριο έχει τίτλο «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα σε Υποδομές, Δίκτυα και Υπηρεσίες» και περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Παρασκευή 8 Ιουλίου, 10:00 – 13:30: Έρευνα, Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελλάδα στο περιβάλλον της κρίσης: Ευκαιρία ή πολυτέλεια;

Παρασκευή 8 Ιουλίου, 18:00 – 21:30: Ένα νέο Στρατηγικό Πλαίσιο για την ανάπτυξη των Ευφυών Πόλεων.

Σάββατο 9 Ιουλίου, 10:00 – 13:30: Αποδοτικότερη λειτουργία δικτύων, υποδομών και υπηρεσιών στην τοπική αυτοδιοίκηση: Προοπτικές, εμπόδια, προκλήσεις.

Σάββατο 9 Ιουλίου, 18:00 – 21:30: Innovative Entrepreneurship: Promising New Ventures (θα διεξαχθεί στα αγγλικά).

  • Κεντρική ομιλία και συμμετοχή του Johan Van den Bossche του βέλγικου οργανισμού SO Kwadraat που ασχολείται με την καθοδήγηση νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων.
  • Παρουσίαση καινοτόμων επιχειρηματικών εγχειρημάτων.

Κυριακή 10 Ιουλίου, 10:30 – 13:00:

  • Κεντρική ομιλία του Αχιλλέα Μητσού [Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρώην Γενικός Διευθυντής Έρευνας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2000 – 2005)] με τίτλο «Μετά το Brexit τι;«, με έμφαση στις πιθανές επιπτώσεις του Brexit στα θέματα της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.
  • Συμπεράσματα του Σεμιναρίου – Γενική Συζήτηση

Όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετάσχετε συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα εγγραφής εδώ. Συμπληρώσετε και τις μέρες και ώρες που θα παρευρεθείτε για να υπάρχει μια εικόνα για τον αριθμό των συμμετεχόντων σε κάθε ενότητα.