ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Together for ΝΕΕΤ (Not in Education-Employment or Training)
9/9/2016 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Together for ΝΕΕΤ (Not in Education-Employment or Training)

Για πρώτη φορά ο νεανικός οργανισμός Hellenic Youth Participation διοργανώνει μια μοναδική διημερίδα για τους ανθρώπους της γενιάς μας που βρίσκονται εκτός δομών απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, δηλαδή τους NEET - Not in Education-Employment or Training – όπως είναι η επίσημη ονομασία από την Ευρωπαική Ένωση.

Η διημερίδα NEET θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου από τις 16:00 ως τις 20:00 το βράδυ & στις 17 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 11:00 ως τις 15:00 το μεσημέρι, στα γραφεία του οργανισμού, στην οδό Δ. Σούτσου 10 στους Αμπελόκηπους (1ος όροφος) που βρίσκεται δίπλα στο μετρό Αμπελοκήπων αλλά και Μεγάρου Μουσικής.

Στην Ευρώπη υπάρχουν 14 εκατομμύρια ΝΕΕΤ οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της τρέχουσας και μελλοντικής ανεργίας τόσο στον ψυχολογικό τομέα όσο και στην προσωπική ανάπτυξη. Η επανένταξη των νέων αυτών στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την κοινωνικοπολιτική ζωή είναι ύψιστης σημασίας προκειμένου να επιτευχθεί η θετική ανάπτυξη των οικονομιών αλλά και των κοινωνιών μας.


Στόχος της συγκεκριμένης διημερίδας είναι να πραγματοποιηθούν ποικίλα εργαστήρια και δραστηριότητες σχετικά με το θέμα των NEET όπως:

  • Τρόποι για την αντιμετώπιση της ανεργίας
  • Μέσα για την προσωπική ανάπτυξη
  • Ευρωπαικά προγράμματα κινητικότητας κ.ά

 


Η διημερίδα απευθύνεται τόσο σε νέους που ανήκουν στους NEET όσο και σε οργανισμούς που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται για το συγεκριμένο θέμα.

Η Hellenic Youth Participation (HYP) είναι μία KOIN.Σ.ΕΠ. , μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε από εθελοντές και έμπειρους youth leaders με σκοπό την εκπαίδευση και ενδυνάμωση των νέων. Οι δράσεις της έχουν κεντρικό γνώμονα την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη μέσα από βιωματικές, διαφοροποιημένες και μη τυπικές δραστηριότητες σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.
Όπως θα δείτε και από το site αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η HYP είναι πάρα πολύ ενεργή σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα, ανταλλαγές νέων, πρακτικές στο εξωτερικό, εκπαιδευτικές εκδρομές, σεμινάρια και δράσεις στην πόλη.

Για αιτήσεις συμμετοχής παρακαλούμε να συμπληρωθεί η παρακάτω φόρμα μέχρι 12 Σεπτεμβρίου: https://goo.gl/forms/PqvIWgfTVkv5uK4F3

Μην χάσετε την διημερίδα ΝΕΕΤ στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου 2016!

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες, ψυχολόγοι και εκπαιδευτές ενηλίκων.

Ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων που θα φιλοξενηθεί είναι 20-30.

Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ.

Θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα, σνακ, αναψυκτικά, νερό.

Να όλοι είστε εκεί, γιατί εμείς θα είμαστε!