500 θέσεις για εργασία και πρακτική στη Nestle
27/11/2013 Ευκαιρίες Εργασίας  
500 θέσεις για εργασία και πρακτική στη Nestle

Ευκαιρίες εργασίας και πρακτικής άσκησης σε 500 Ελληνες ανέργους έως 30 ετών προσφέρει η εταιρεία προϊόντων διατροφής, υγείας και ευεξίας Nestle, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για τη νεανική απασχόληση «Nestle Needs Youth».

Οι θέσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των 20.000 θέσεων που θα δημιουργήσει η εταιρεία για νέους σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια τριών ετών - από το 2014 έως και το 2016, οι οποίες αφορούν πτυχιούχους Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, αλλά και αποφοίτους Λυκείου.

Στόχος της Nestle είναι να βοηθήσει τους νέους να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, δήλωσε ο επικεφαλής Ζώνης Ευρώπης, Laurent Freixe, στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρωτοβουλίας της διάσημης εταιρείας

Μεταξύ άλλων, το νέο προσωπικό ή οι καταρτιζόμενοι θα τοποθετηθούν στα τμήματα παραγωγής, διοίκησης, ανθρώπινου δυναμικού, πωλήσεων, μάρκετινγκ, οικονομικών, μηχανολογίας και έρευνας και ανάπτυξης (R&D).

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, προβλέπεται και ένας περιορισμένος αριθμός θέσεων εργασίας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχουν σε νέους από τη νότια Ευρώπη την απαιτούμενη εργασιακή εμπειρία σε μονάδες της Nestle στο εξωτερικό, όπως στην Ελβετία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σκανδιναβία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικά για τις θέσεις πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, επισημαίνεται ότι αφορούν και νέους από άλλες χώρες. Ειδικά για τη χώρα μας οι συγκεκριμένες θέσεις θα βρίσκονται αναρτημένες στην ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ, EURES.

Η πρωτοβουλία
Οπως ανέφερε ο executive vice president και επικεφαλής Ζώνης Ευρώπης, Laurent Freixe, κατά την έναρξη της παρουσίασης της Πρωτοβουλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο Μουσείο Ακρόπολης, «η πρωτοβουλία αυτή βασίζεται στη διαρκή δέσμευση της εταιρείας να επενδύει στην Ευρώπη καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης» και υπογράμμισε ότι στόχος της Nestle είναι να προβαίνει σε οποιαδήποτε προσπάθεια «για να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, ώστε να αυξήσουν την πιθανότητα να προσληφθούν, ανεξάρτητα από το μορφωτικό τους επίπεδο».

Ειδικότερα, το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο θα ισχύει έως και το 2016 και αφορά όλα τα τμήματα και τα επίπεδα της Nestle, προβλέπει:

  • Την πρόσληψη 10.000 νέων,
  • Τη δημιουργία 10.000 θέσεων μαθητείας και πρακτικής άσκησης,
  • Τη δημιουργία προγραμμάτων συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού σε σχολεία και κολέγια, όπως σεμινάρια συνεντεύξεων και συμπλήρωσης βιογραφικού σημειώματος, μέσα από το πρόγραμμα «Readiness for Work», και
  • Τη δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας για νέους μέσω του προγράμματος «Alliance for Youth» σε συνεργασία με τους 63.000 προμηθευτές της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη. Ειδικότερα, για τη χώρα μας οι θέσεις που θα δημιουργηθούν ανέρχονται σε 500 και μοιράζονται σε περίπου 250 θέσεις μόνιμης κυρίως απασχόλησης και περίπου 250 θέσεις πρακτικής άσκησης. Οσο για τις απολαβές των εργαζομένων στην εταιρεία θα βρίσκονται στα επίπεδα των ήδη εργαζομένων στη Nestle, ενώ για τις θέσεις πρακτικής προβλέπεται το 60% του κατώτατου μισθού, ποσό το οποίο μπορεί, ωστόσο, να μεταβάλλεται από χώρα σε χώρα.

Η εκδήλωση
Την παρουσίαση της Πρωτοβουλίας χαιρέτισαν με την παρουσία τους ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης και η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, Ανδρούλλα Βασιλείου. Ο κ. Βρούτσης εξήρε τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από μία διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία, σημειώνοντας ότι «εκπέμπει μηνύματα οικονομικού και κοινωνικού συμβολισμού» και πρόσθεσε ότι η ανεργία των νέων βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα αποτελέσει από τους βασικούς άξονες πολιτικής της Ελληνικής Προεδρίας. Προέτρεψε δε την ανάληψη νέων παρόμοιων πρωτοβουλιών από εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να ανακουφιστεί η χώρα και να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας χιλιάδες άνεργοι νέοι που έχουν βρεθεί ξαφνικά στο περιθώριο.

Αντιστοίχως, η κ. Βασιλείου δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πρωτοβουλία της Nestle, καθώς το πρόγραμμα συνεισφέρει και στις προσπάθειες της ΕΕ, ώστε οι νέοι να μη στερούνται την ελπίδα και τις ευκαιρίες για εργασία. Επιπλέον, τόνισε πως σημαντικός πυλώνας για τις ευρωπαϊκές πολιτικές αποτελεί η αύξηση και βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης εργαζομένων, προκειμένου να μειωθεί η έλλειψη ταλέντων και η αναντιστοιχία ανάμεσα στις προσφερόμενες θέσεις και στα προσόντα των υποψήφιων εργαζομένων.

Πηγή: ethnos.gr