Νέες επενδύσεις από τις εταιρείες Coca-Cola και Nokia στην Ελλάδα
27/11/2013 Ευκαιρίες Εργασίας   Επιχειρηματικότητα  
Νέες επενδύσεις από τις εταιρείες Coca-Cola και Nokia στην Ελλάδα

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έδωσαν χθες Coca-Cola και Nokia προχωρώντας σε νέες επενδύσεις.

Η Αθήνα επελέγη από τη μητρική εταιρεία της Coca-Cola ως έδρα του νέου Citizen Interaction Center για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Πρόκειται για το διοικητικό και επιχειρησιακό κέντρο για τις δραστηριότητες διαδικτυακής και κοινωνικής δικτύωσης της Coca-Cola στην περιοχή, το οποίο θα αποτελεί ουσιαστικά μια «ανοιχτή γραμμή» της εταιρείας με τους καταναλωτές. Η λειτουργία του προβλέπεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2014 και με την πλήρη ανάπτυξή του το 2015 θα καλύπτει 23 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.

Την απόφαση γνωστοποίησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «The Coca-Cola Company» Μουχτάρ Κεντ και ο πρόεδρος της επιχειρησιακής μονάδας Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης Νίκος Κουμέττης με επιστολή προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Θέσεις εργασίας
Την ίδια ώρα εκατόν πενήντα θέσεις εργασίας δημιουργεί η επέκταση των δραστηριοτήτων του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης που διατηρεί στην Αθήνα η φινλανδική Nokia Solutions & Networks, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως. Oπως επισημάνθηκε στη χθεσινή εκδήλωση, που έγινε παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, οι 110 νέες προσλήψεις έχουν ήδη γίνει στην περίοδο που μεσολάβησε από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε αντιπροσωπεία της NSN είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να του αναπτύξει τα σχέδια της εταιρείας, η οποία σήμερα απασχολεί 580 άτομα. Ποσοστό των νέων προσλήψεων στην NSN έγιναν με το πρόγραμμα του υπ. Εργασίας για επιδότηση νέων πτυχιούχων.

Πηγή: ethnos.gr