Συνάντηση ευαισθητοποίησης για την πρακτική άσκηση ERASMUS από το ΙΚΥ στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου 2013
3/12/2013 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Συνάντηση ευαισθητοποίησης για την πρακτική άσκηση ERASMUS από το ΙΚΥ στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου 2013

Σας ενημερώνουμε ότι το ΙΚΥ ως Εθνική Μονάδα για το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση/ERASMUS θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου 2013, συνάντηση ευαισθητοποίησης για την πρακτική άσκηση ERASMUS.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα δοθεί ενημέρωση για τις ευκαιρίες που προσφέρει η πρακτική άσκηση ERASMUS στις ελληνικές επιχειρήσεις και λοιπούς οργανισμούς απασχόλησης. Επιπλέον, με την ευκαιρία της επερχόμενης έναρξης του νέου Προγράμματος ERASMUS+ (2014-2020), θα δοθεί ενημέρωση για τη δυνατότητα συμμετοχής επιχειρήσεων και οργανισμών στα σχέδια στρατηγικών συνεργασιών (Strategic Partnerships) και σε κεντρικές δράσεις (Knowledge Alliances).

Η συνάντηση θα έχει χαρακτήρα ενημέρωσης, αλλά και δημιουργίας ενός κλίματος ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας με σκοπό την αποτελεσματικότερη διάδοση του Προγράμματος ERASMUS σε ένα ευρύτερο κοινό από αυτό των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η συνάντηση ευαισθητοποίησης στην Αθήνα έρχεται να συμπληρώσει την αντίστοιχη συνάντηση που προγραμματίζεται στη Θεσσαλονίκη στις 10 Δεκεμβρίου 2013 και συνδέεται με την αρχική προσπάθεια, στην οποία συμμετείχε η Εθνική Μονάδα/ΙΚΥ το 2012, με την καμπάνια της Commission "We mean business" .

Σκοπός της συνάντησης είναι να διευρύνει το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής, ενημερώνοντας ανθρώπους -κλειδιά, ώστε να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές.

Θα κληθούν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι από συνδέσμους επιχειρήσεων, επιμελητήρια (ελληνικά και ξένα), εκπρόσωποι τεχνολογικών πάρκων, εκπρόσωποι γραφείων διασύνδεσης, κ.α.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Λεωφ. Αμαλίας 8, Σύνταγμα). Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε μέρος, παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε ηλεκτρονικά το συνημμένο δελτίο συμμετοχής. Διευκρινίζουμε ότι για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει κατά την είσοδό σας στο κτίριο να παρουσιάσετε δελτίο ταυτότητας.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς να λάβετε μέρος στη συνάντηση αυτή, η οποία ελπίζουμε να αποτελέσει την αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας του ΙΚΥ και των ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης με τον χώρο της εργασίας.

Πηγή: heliachamber.gr