Έρευνα της Regus δείχνει ότι η ευτυχία αποτελεί κινητήρια δύναμη για τις επιχειρήσεις (ιδίως στις γενιές Χ και Υ)
21/7/2013 Έρευνες   Επιχειρηματικότητα  

Σύμφωνα με το Δείκτη ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής της Regus που δημοσιεύτηκε σήμερα, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι νεότερες γενιές μπορούν να εξισορροπούν καλύτερα την επαγγελματική με την προσωπική τους ζωή

Ωστόσο, ο Δείκτης είναι κατά τέσσερις μονάδες χαμηλότερος σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που δείχνει ότι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερη πίεση στη δουλειά τους.

Η έρευνα αυτή, που δημοσιεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τη Regus, το μεγαλύτερο προμηθευτή λύσεων γραφείου στον κόσμο, είναι βασισμένη στις απαντήσεις 26.000 εργαζομένων σε περισσότερες από 90 χώρες.

Τα γενικά αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να εξεταστούν λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα το σκορ της Ελλάδας (104), το οποίο είναι κατά 16 μονάδες χαμηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο (120). Παρ' όλα αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν θετικά συναισθήματα για τη δουλειά τους, καθώς το 63% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι πιο παραγωγικοί σε σχέση με πέρυσι.

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, η γενιά των Baby Boomers παγκοσμίως φαίνεται να δυσκολεύεται περισσότερο να εξισορροπήσει δουλειά και προσωπική ζωή. Οι εργαζόμενοι μικρότερης ηλικίας σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν τη δουλειά τους περισσότερο από τους Baby Boomers (76% έναντι 64%) και είναι πιο ικανοποιημένοι με τα επίπεδα της παραγωγικότητάς τους (81% έναντι 69%).

Τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας:

•Το σκορ της Ελλάδας στο Δείκτη ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής της Regus για το 2013 είναι 104.

•Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 120.

•Το 49% των Ελλήνων εργαζομένων απολαμβάνουν τη δουλειά τους περισσότερο σε σχέση με το 2012.

•Το 63% των Ελλήνων εργαζομένων σε επιχειρήσεις πιστεύουν ότι η παραγωγικότητά τους έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι.

Η κυρία Κατερίνα Μάνου εκπρόσωπος της Regus σχολιάζει: "Οι υπάλληλοι που είναι πιο χαρούμενοι στη δουλειά τους αφενός είναι πιο παραγωγικοί και αφετέρου έχουν λιγότερες πιθανότητες να φύγουν από την εταιρεία. Καθώς η αγορά εργασίας βελτιώνεται, οι επιχειρήσεις συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο ότι για να προσελκύσουν και να κρατήσουν ανθρώπους με ταλέντο, πρέπει να επεκτείνουν τις ευέλικτες εργασιακές πολιτικές τους προσφέροντας, για παράδειγμα, περισσότερες επιλογές ως προς το χώρο εργασίας. Αυτό έχει ήδη αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα, καθώς βλέπουμε ότι το δίκτυο των τοπικών μας κέντρων χρησιμοποιείται καθημερινά από ανθρώπους που εργάζονται με ευέλικτο τρόπο."

Ένας πελάτης της Regus προσθέτει: "Ως εργοδότης θα ήθελα να τονίσω ότι οι εργαζόμενοι μικρότερης ηλικίας δεν αισθάνονται υποχρεωμένοι να παραμείνουν πιστοί σε έναν συγκεκριμένο εργοδότη, όπως γινόταν στο παρελθόν. Είναι πολύ σημαντικό να τους δίνεις τη δυνατότητα να δουλεύουν όπως ταιριάζει σε εκείνους και όχι να προσπαθείς να τους προσαρμόσεις στα δικά σου μέτρα. Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αποτελεί βασική τους προτεραιότητα. Η νέα γενιά, που είναι απολύτως εξοικειωμένη με την τεχνολογία, θεωρεί ότι η δουλειά είναι κάτι που κάνεις και όχι ένα μέρος που πηγαίνεις".

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα της Regus, το 72% των εργαζομένων παγκοσμίως θεωρούν ότι ο ευέλικτος τρόπος εργασίας αυξάνει την παραγωγικότητά τους.