«Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» στη ΓΣΑ
22/7/2013 Ευκαιρίες Εργασίας   Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
«Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» στη ΓΣΑ

Προοπτικές της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και στις γερμανόφωνες χώρες; Προϋποθέσεις για την πρόσβαση και απαιτήσεις του επαγγέλματος; Ευκαιρίες απασχόλησης; Προσφορά εργασίας;    

Γι’ αυτά τα θέματα θα ενημερώνουν επιχειρήσεις και οργανισμοί στο πλαίσιο της πρώτης «Ημέρας Ευκαιριών Εργασίας», την οποία διοργανώνουν τα Διοικητικά Συμβούλια της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (ΓΣΑ) και του Συλλόγου Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (ΣΑΓΣΑ) στις 21 Σεπτεμβρίου 2013, 10.00΄ - 17.00΄, στη ΓΣΑ.       

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να φέρει σε επαφή αποφοίτους της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και άλλους ενδιαφερόμενους με αξιόλογη εκπαίδευση και άριστες γνώσεις Γερμανικών με ενδιαφερόμενες εταιρείες και ιδρύματα στην Ελλάδα και στις γερμανόφωνες χώρες του εξωτερικού, για να συζητήσουν με αρμόδιους εταίρους σχετικά με την αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές προοπτικές τους.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να διεξάγουν κατ’ ιδίαν συζητήσεις με διάφορες επιχειρήσεις και ιδρύματα στα ενημερωτικά περίτπερα στο φουαγιέ, να παραδώσουν τα βιογραφικά τους και να παρακολουθήσουν διαλέξεις σχετικά με την αγορά εργασίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής.

Η θερμή ανταπόκριση εκ μέρους των ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων και η ευρεία συμμετοχή τους, θα προσφέρει στους επισκέπτες της εκδήλωσης μια πλούσια γκάμα διαφορετικών επαγγελματικών προοπτικών. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν

· γερμανόφωνα ιδρύματα, όπως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εύρεσης Εργασίας της Νυρεμβέργης (ΖΑV), η οποία στο πλαίσιο της «Ημέρας Ευκαιριών Εργασίας» θα αναφερθεί στα επαγγέλματα που έχουν μεγάλη ζήτηση στη Γερμανία,

· διεθνείς επιχειρήσεις και

· εταιρείες με εξειδίκευση στις υπηρεσίες επιλογής ανθρώπινου δυναμικού και στη στελέχωση θέσεων εργασίας στις γερμανόφωνες χώρες του εξωτερικού.

Για να είναι πιο αποδοτική η «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» για εσάς, παρακαλούμε να δηλώσετε έως την 1η Σεπτεμβρίου 2013 συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.ex-dsathen.gr και να μας ενημερώσετε για τα επαγγέλματα που σας ενδιαφέρουν. Το προφίλ των επισκεπτών αποτελεί ένα σημαντικό επιχείρημα για την ενεργή συμμετοχή επιχειρήσεων σε αυτήν την εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας, της Αυστριακής Πρεσβείας και της Ελβετικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Επιπλέον, υποστηρίζεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.