24ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας JA-YE Europe «Best Company of the Year Competition 2013»
31/7/2013 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
24ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας JA-YE Europe «Best Company of the Year Competition 2013»

Κορυφαία διάκριση για την Ελλάδα κέρδισαν μαθητές του Κολεγίου Ανατόλια, με τη συμμετοχή της επιχειρηματικής τους πρότασης στον 24ο Διαγωνισμό «European Company of the Year 2013», που διοργάνωσε ο πανευρωπαϊκός οργανισμός νεανικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement-Young Enterprise Europe (JA-YE Europe), στο Wembley του Λονδίνου, στις 17-19 Ιουλίου 2013.

Μετά τη νίκη τους στον πανελλαδικό διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2013» που διοργανώθηκε για 6η χρονιά τον Ιούνιο από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece), οι μαθητές, με την εταιρία τους RevoRootion Inc. εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό και διαγωνίσθηκαν ανάμεσα σε 34 μαθητικές ομάδες και περισσότερους από 250 μαθητές από όλη την Ευρώπη. Το επιχειρηματικό επίτευγμα που παρουσίασαν, το EXAPOT, είναι ένα έξυπνο αυτόματο ποτιστικό σύστημα που λειτουργεί με υπολογιστικό λογισμικό το οποίο βασίζεται σε αισθητήρες μέτρησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας του εδάφους, επιτυγχάνει μηδενική σπατάλη νερού και είναι ειδικό για τη φροντίδα ευαίσθητων φυτών.

H ελληνική ομάδα από τη Θεσσαλονίκη εντυπωσίασε με την οικονομική διαχείριση της εταιρίας της κατακτώντας την διάκριση “Financial Management in Βusiness Award”.

O Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΝ/JA Greece, κ. Χρήστος Τσάγκος, δήλωσε: “Η διάκριση ελληνικής μαθητικής ομάδας σε Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό μας, για δεύτερη φορά μέσα στο 2013, αποδεικνύει ότι η νέα γενιά μπορεί να πρωταγωνιστήσει επιχειρηματικά σε διεθνές επίπεδο. Σήμερα ένα στα δύο νέα παιδιά πρέπει να δημιουργήσει τη δική του θέση εργασίας καθώς η ανεργία ξεπερνά το 50% στους νέους. Με την βιωματική μάθηση που τους παρέχουμε τους δίνουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουν δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες με ευαισθησία προς την κοινωνία και το περιβάλλον καθώς και να καλλιεργήσουν πολύ χρήσιμες δεξιότητες για τη μελλοντική τους πορεία”.

Συνοπτικά οι μαθητικές εταιρείες που διακρίθηκαν ήταν οι εξής:

Νικήτριες μαθητικές εταιρείες βραβείων JA-YE Europe

1η νικήτρια ομάδα: “Three Little Pigs” (Εσθονία) - Σχεδιασμός και παρουσίαση επιστημονικών πειραμάτων για παιδιά 6-12 ετών σε σχολεία και εκδηλώσεις

2η νικήτρια ομάδα: “Sun O’Clock” (Ισπανία) - Κατασκευή περιβραχιόνιου που προστατεύει από τον ήλιο με ένδειξη για τη χρήση αντηλιακού

3η νικήτρια ομάδα: “KraGü” (Γερμανία) - Έξυπνες και πρωτότυπες ενδυματολογικές προτάσεις

Signature Awards

1. “RevoRootion Inc.” (Ελλάδα): Sage’s Financial Management in Business Award

2. “Sun O’Clock” (Ισπανία): Marketing Trust Excellence in Marketing Award

3. “Farm” (Ιρλανδία): Citi Entrepreneurial Spirit Award - Κατασκευή βοηθητικού εργαλείου για το άρμεγμα αγελάδων

4. “RikuCo” (Φιλανδία): FedEx Access Award - Πώληση, αγορά και επισκευή μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών παιχνιδιών

5. “Faroese Sea Salt “(Δανία): NYSE EuroNext Best Business Model Award - Παραγωγή αρωματικού θαλασσινού αλατιού από τα νησιά Faroe

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαθήτρια Δομνίκη Αθανασιάδου, Πρόεδρος της Ελληνικής ομάδας, κατέκτησε 1 από τα 17 ατομικά “Leadership Awards” ανάμεσα σε περίπου 250 διαγωνιζόμενους!

Χορηγοί του προγράμματος «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» του ΣΕΝ/JA GREECE είναι η ALLIANZ, η CITI, η GENERAL MILLS, η SAP, η ACCENTURE και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και χορηγός αερομεταφορών η AEGEAN AIRLINES.

Το πρόγραμμα «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» υλοποιείται από το ΣΕΝ/JA Greece σε Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.