Μαθήματα επιχειρείν σε σχολεία
20/8/2013 Επιχειρηματικότητα  
Μαθήματα επιχειρείν σε σχολεία

Αριθμός 7.500 μαθητών περίπου από 160 γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας ήρθαν σε επαφή με βασικές έννοιες χρηματοοικονομικής, οικονομικής διαχείρισης και συναλλακτικής συμπεριφοράς, τη σχολική χρονιά 2012-13, μέσα από τα σχετικά προγράμματα που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) με τη συνδρομή εθελοντών από επιχειρήσεις.

Η Εθνική Τράπεζα μετείχε στα προγράμματα με 37 στελέχη της ως εθελοντές - εκπαιδευτές, μεταφέροντας στους μαθητές εμπειρίες και διδάγματα από την εργασιακή τους απασχόληση. Τα προγράμματα με συμμετοχή στελεχών της Τράπεζας έλαβαν χώρα σε 32 σχολεία -67 τμήματα- σε όλη την Ελλάδα, στην πλειοψηφία τους δημόσια.

Στο πρόγραμμα «Εικονική επιχείρηση», η ομάδα του Κολεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης με εθελοντές - εκπαιδευτές τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολο Αιγυπτιάδη και Στέφανο Φωτόπουλο, πήρε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2013».

Στη συνέχεια διακρίθηκε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Best Company of the Year Competition 2013» που διοργανώθηκε στο Λονδίνο μεταξύ ομάδων από 34 ευρωπαϊκές χώρες και έλαβε το βραβείο Sage’s Financial Management in Business Award. Η βραβευμένη μαθητική επιχείρηση «RevoRootion Inc» βασίστηκε στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εμπορική διάθεση ενός αυτόματου ποτιστικού συστήματος εξοικονόμησης νερού με αισθητήρες μέτρησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας.

Πηγή:kathimerini.gr