Τρία νέα διαδικτυακά σεμινάρια από τη δράση Saferinternet.gr
3/10/2013 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Τρία νέα διαδικτυακά σεμινάρια από τη δράση Saferinternet.gr
Ένα νέο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων εγκαινιάζει η δράση ενημέρωσης Saferinternet.gr με στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, γύρω από τρεις πολύ σημαντικές ενότητες

  • Netiquette: κώδικας δεοντολογικής συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο (διάρκεια 06:29 λεπτά).
  • Αγοράστε κατάλληλα ηλεκτρονικά παιχνίδια για τα παιδιά σας- το σύστημα PEGI: ενημέρωση αναφορικά με τη διαβάθμιση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε ηλικιακές ομάδες, το χαρακτηρισμό περιεχομένου, το PEGI Online και το PEGI for Apps, καθώς και βασικές συμβουλές για τη χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών από τους ανηλίκους (διάρκεια 11:01 λεπτά).
  • Ασφαλείς διαδικτυακές συναλλαγές: αναγνώριση έγκυρων ιστοσελίδων εμπορικών συναλλαγών,προστασία από διαδικτυακές απάτες, χρήσιμες συμβουλές για τις e-συναλλαγές (διάρκεια 10:29 λεπτά).


Μέσα από τα διαδικτυακά της σεμινάρια, η Δράση Saferinternet.gr στοχεύει επίσης και στην περαιτέρω εκπαίδευση των εκπαιδευτικών για την ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου, με στόχο τη δημιουργία πολλαπλασιαστικής δράσης μέσα στην τάξη.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια είναι διαθέσιμα στην διεύθυνση Saferinternet.gr καθώς και στο ειδικό κανάλι της Δράσης στο YouTube

Πηγή: ictplus.gr